erge kiespijn, wat nu?

Author:
ironman
Posted:
vr, 12/30/2005 - 21:35
hallo,
ons zoontje, van net 5 jaar, heeft al enige tijd last van zijn kiesje. Nu is hij vorige week donderdag (22-12) naar de tandarts geweest. De tandarts heeft hem schoongemaakt/gevuld, hij gaf op dat moment al aan dat het op het randje was van boren/trekken. De tandarts vertelde dat hij liever de kies niet ging trekken omdat zijn tanden dan schots en scheef zouden komen te staan. Dit omdat er dan n.l. direct een "grote mensen" kies door zou komen.

Vanaf afgelopen maandag is ons zoontje echter gaan klagen over kiespijn en dit wordt steeds erger. Hij heeft er echt heel erg veel last van.

Bijkomend "probleem" is dat wij a.s. maandag op vakantie gaan naar het buitenland en wij ons nu af vragen wat wijheid is.

* is dit "normale" napijn en gaat dat binnen afzienbare tijd over
* is het verstandig om toch naar de weekenddienst te gaan en moet de kies dan getrokken worden of zijn er wellicht nog andere opties?

Ik hoop op een reactie, alvast bedankt.
Moon

Wanneer de pijn erger wordt, is het altijd raadzaam om er even door een arts naar te laten kijken. Helemaal als ik lees dat jullie maandag op vakantie gaan, voor de zekerheid zou ik even de weekenddienst bellen en de situatie uitleggen en ook vertellen wat je eigen tandarts heeft gezegd.

sterkte en een goede jaarwisseling en ondanks alles een hele fijne vakantie
vr, 12/30/2005 - 22:32 Permalink
ironman

we zitten nu wederom in twijfel, we hadden namelijk besloten de weekenddienst te gaan bellen, maar nu is ons zoontje (weer even?) pijnvrij. We hebben hem gisteren een paracetamol gegeven, waar hij op in slaap gevallen is, we hebben hem heel de nacht niet gehoord en ook vandaag nog niet.

Probleem is echter dat hij dat gisteren ook had, maar tegen de avond kwam het weer in alle hevigheid terug.

Hebben jullie nog tips?

Enerzijds denk ik we moeten toch maar de tandarts, maar dat kan toch niet zonder pijn anderzijds denk ik afwachten maar ik ben toch wel een beetje bang dat het terugkomt en de tijd naar onze vakantie toe wordt steeds korter.
Lastig hoor!
za, 12/31/2005 - 11:30 Permalink
Lieneke

Bellen kan altijd: leg je verhaal uit en dan zal de tandarts besluiten of het nodig is om toch even te kijken. Sterkte!
za, 12/31/2005 - 13:48 Permalink