elektrische tandenborstel voor kinderen speciaal ?

Author:
Carla de W
Posted:
wo, 09/24/2003 - 15:50
Mijn dochter van 7 moet een beugel, dus ook 3/4 keer per dag poetsen. We willen haar een plezier doen met een elektrische tandenborstel. Nu zegt de verkoper dat een kind noooooit van zijn leven met een volwassenen borstel mag poetsen, omdat er een heel ander programma in zit. Is dat een verkooppraatje ?
Ik zelf dacht aan een standaard elektrische tandenborstel met ronde kopjes, voor het hele gezin. Maar er is wel veel verschil in soorten en merken en dus ook prijzen.
Iemand een goede tip ????
Lieneke

Ik heb nog nooit gehoord of gelezen dat kinderen perse met een kinder electrische tandenborstel moeten poetsen. Deze tandenborstel zijn misschien wel makkelijker te gebruiken voor kinderen omdat er meestal een dikker handvat aan zit, of omdat er een melodietje op wordt afgedraaid. Maar voor een dochter die aan een beugel gaat, zal dit toch echt niet van belang zijn (vind ik).

Welke de beste is...nou, volgens mij zijn ze allemaal wel goed hoor. Je hebt er wel tussen die 'terug slaan' (het kopje gaat naar achteren) als je te hard drukt. De nieuwste tandenborstels draaien alle kanten op en draaien meer rondjes, maar of het nou echt beter is. Naar ik weet zijn er geen echte onafhankelijke onderzoeken van.

Succes!
wo, 09/24/2003 - 17:58 Permalink
Lieneke

ow ik lees nu dat ze pas 7 is. Misschien is dat dikke handvat dan toch wel makkelijk om vast te houden...misschien zijn de kindertandenborstels ook wel lichter??? Ik weet het eigenlijk niet zo hoor...
wo, 09/24/2003 - 17:59 Permalink
molletje

Een tijdje terug heb ik deze vraag ook gesteld (staat hier ergens onder) Volgens de tandarts was het geen probleem!
Mijn kinderen (6 en 8 jaar)poetsen nu electrisch en wat een verschil! Tanden zijn gladder, zien er mooier uit en mijn kids geven ook aan dat het schoner voelt.


[ Dit Bericht is bewerkt door: molletje op 2003-09-24 19:34 ]
wo, 09/24/2003 - 19:33 Permalink
Carla de W

Bedankt hoor !
Wij poetsen hun tanden zelf na, dus ze hoeven het niet helemaal zelf te kunnen. Ik denk dat het vooral in de toeters en bellen zit, mickey mouse erop is wel leuk, maar ook duur....
wo, 09/24/2003 - 22:34 Permalink
natascha31

Op zich is het niet zo dat een electrische tandenborstel per definitie beter is. Ook met een gewone tandenborstel kan je je gebit prima onderhouden. Het is alleen zo dat kinderen het poetsen met een electrische borstel vaak leuker vinden waardoor ze dan weer langer en beter gaan poetsen met dan dus uiteindelijk ook een beter resultaat.
do, 09/25/2003 - 15:09 Permalink
Carla de W

Dat je geen elektrische tandenborstel nodig hebt is mij wel eens duidelijk uitgelegd door mijn tandarts een tijd geleden.
Maar het is nu meer een hebbedingetje voor haar geworden en als je opeens 4 keer moet poetsen....
Maar zij wil graag die van disney en ik vind hem echt te duur, 35 euro, en wij kunnen hem waarschijnlijk niet zelf gebruiken, dus het wordt dan echt voor haar alleen.... Beetje veel van het goede, zeker als ik bedenk wat die hele orthodontie me gaat kosten uiteindelijk !
do, 09/25/2003 - 16:24 Permalink
de digitale tandarts

Als iemand een beugel heeft is het poetsen extra belangrijk!

Uit onderzoek blijkt toch electrisch poetsen met die bekende borstel met een ronde kop wat beter dan hand tandenpoetsen....35 euro misschien toch een zinvolle investering
do, 09/25/2003 - 16:55 Permalink
Carla de W

Ik wil ook wel een elektrische tandenborstel kopen met ronde kopjes, maar niet speciaal een dure kinderuitvoering.... Als een saaie witte borstel, met trouwens vrolijke ringetjes, volstaat is dat veel voordeliger.
Want twwe bekende clichés... een kind hoeft niet altijd exact te krijgen wat het wil, kan ook met een beetje minder toekomen...en je kunt niet bij een ander in de portemonnee kijken.... We gaan al veel geld moeten uitgeven aan het heen en weer reizen naar de orhtodontist, aan de behandelingen en beugels zelf, dat zal behoorlijk oplopen naar het schijnt !
Dus de grote vraag is of het tandtechnisch noodzakelijk is om een echte kinderborstel te kopen van € 35, of een standaard borstel van € 20....
do, 09/25/2003 - 19:25 Permalink
natascha31

Koop een standaard borstel en plak er een leuke stikker op! En inderdaad, een kind hoeft niet altijd alles te krijgen wat hij of zij graag zou willen. That's life!
do, 09/25/2003 - 22:17 Permalink
IlsevdA.

Hoi,

Wij hebben zo'n kindertandenborstel. Volgens mij zit het verschil vooral in het uiterlijk.
Verder speelt er om de minuut een melodietje. Maar je zou haar ook bij een gewone tandenborstel een leuke eierwekker kado kunnen doen :smile:

Volgens mij passen de vrolijke kinderborstelkopjes trouwens ook op een gewone electrische tandenborstel... Ik zal dat strakkies eens uitproberen...
Zo heeft ze toch een leuke borstel, want die kopjes kun je los kopen met een enorme variatie.

groetjes IlsevdA.
za, 09/27/2003 - 07:27 Permalink
Carla de W

Allemaal bedankt voor jullie mee denken...
Mijn dochter kwam zelf met de oplossing, ze zei dat ze het niet echt belangrijk vind welke kleur de tandenborstel heeft, als hij maar goed werkt. Ze vind die witte toch niet slecht.
Dus we gaan inderdaad eens passen bij met borsteltjes van de buren of ze passen op de gewone oral-b borstel, en dan kopen we de kinderkopjes wel apart. Anders wil ze wel graag de eerste keuze als we nieuwe borsteltjes kiezen, dat gekleurde bandje....

Ilse, laat je me nog eens weten of ze passen zoals je net bedacht had ?
za, 09/27/2003 - 21:22 Permalink
IlsevdA.

Hoi Carla,

Ze passen inderdaad op een gewone electrische tandenborstel van Braun, je kunt de kinderkopjes er dus gewoon op gebruiken.

Ik heb ze nog eens goed vergeleken, maar qua dikte van het handvat is er heel weinig verschil. Bij de kinder-versie zit er wel een soort anti-slip aan. En het maakt dus muziek om de minuut.
Verder (behalve kleur) niet echt verschil.

Groetjes IlsevdA.
zo, 09/28/2003 - 07:41 Permalink
devilsmum666

Even over die tandenborstels, Braun heeft er een op batterij, en in verschillende kleurtjes. Ook zit daat antislip op.
devilsmum666
zo, 09/28/2003 - 08:24 Permalink
Carla de W

Hartelijk bedankt allemaal !
We zijn er uit, met hulp van Ilse koop ik dus de gewone onderkant met disneykopjes !

Iedereen bedankt !
zo, 09/28/2003 - 13:14 Permalink