Eerste blijvende kies bij 2 jaar en 11 maanden?

Author:
Cheraine
Posted:
wo, 10/31/2012 - 22:31
Tijdens de controle bij de KNO-arts werd ik erop gewezen dat er een kies door kwam bij mijn dochter. Omdat mijn dochters melkgebit al bijna 1,5 jaar compleet is, dacht ik dat de arts het wel verkeerd gezien zou hebben en ging ik er verder niet op in. Echter zag ik gister dat er toch echt nog een kies aan het doorkomen is, achter de twee melkkiezen in de onderkaak. De doorkomende kies lijkt ver naar achter te zitten, met ruimte tussen de melkkiezen en de nieuwe kies. Is dit normaal en moet ik er iets aan doen of de tandarts raadplegen?

Misschien onnodig om te melden, maar voor de zekerheid: Mijn dochter heeft zo'n 20 antibiotica kuren achter de rug en ook gedurende 6 maanden een onderhoudsdosis antibiotica gehad. Ook gebruikt zij grote hoeveelheden laxeermiddel en parafineolie ivm met haar darmafwijking.

Ik hoop op nuttige reacties!
Cheraine

Bedankt voor uw reactie! Inmiddels heb ik even goed kunnen kijken in de mond van mijn dochter. zowel links als rechts onder zit er een grote rode bult met een witte bobbel erbovenop. In haar bovenkaak zie je dit ook al, maar dan in mindere mate. Het ziet er echt hetzelfde uit als bij haar andere kiezen toen ze doorkwamen.

Na het weekend ga ik de tandarts even bellen.

Zou dit dan ook automatisch beteken dat haar melktanden gaan wisselen? Of kan er ook ruime tijd tussen zitten? Lijkt me zo'n raar gezicht, een 3-jarige met een fietsenrek!

Ik denk niet dat het gaat lukken, maar ik zal proberen er een foto van te maken.
vr, 11/02/2012 - 19:24 Permalink