Door val melktandje naar achteren geduwd

Author:
crienie1980
Posted:
do, 04/28/2016 - 09:54
Hoi,

Gisteren is mijn zoontje van 16 maanden gevalllen. Alhoewel hij ongelukkig terecht kwam zagen we in eerste instantie niks aan hem (gebeurde rond half 5 smiddags)
's Avonds na het eten zat hij op de bank en ineens was zijn mond vol met bloed. (dit was ongeveer 2 uur later) We hadden wel gemerkt dat hij wat meer jengelde maar verder eigelijk niks. Je denkt misschien slecht geslapen of..
In zijn mond gekeken en zag tot mijn schrik dat zijn rechter voortand helemaal naar achter was gedrukt.
Tandarts gebeld maar die had uiteraard vrij (koningsdag) en heeft nog 1,5 week vakantie.
Gelukkig wel bij een plaatsvervangende tandarts geweest. Hij heeft erna gekeken en in ieder geval gezegd dat hij de juiste kant is ömgebogen". Naar binnen, anders kan hij de volwassen tand raken.
Alleen eenmaal thuis kwamen de vragen; hoe met tandenpoetsen, hoelang mag het bloeden (nog steeds wat bloed) en hoe verder? Geeft dit geen problemen met verkeerd eten of zijn volwassen tand qwa stand? Hij heeft nog maar 8 tandjes (4 boven en 4 onder) en dus niet zoveel. MOet zijn tand er toch uit?
Zou iemand me even kunnen geruststellen of in ieder geval meer informatie kunnen geven?

Overbezorgde moeder
Grappa

Ga gewoon poetsen en als het te gevoelig is met de vinger poetsen. Bloeden zal echt stoppen. De tand kan verkleuren, daar kun je niets aan doen. Alleen bij klachten zoals een ontsteking zal de tand verwijderd moeten worden anders wisselt deze waarschijnlijk gewoon. Het lijkt mij verstandig als jullie eigen tandarts weer aanwezig is een controleafspraak te maken om het nog even te laten controleren.
do, 04/28/2016 - 13:27 Permalink