Doet wisselen kiezen pijn?

Author:
hannie
Posted:
do, 12/28/2006 - 13:39
Mijn zoon van 8 jaar heeft gisteravond anderhalf uur gehuild van de kiespijn.Pas na het geven van paracetamol zakte de pijn wat.
Ik zag dat er linksboven een kies een stukje aan het doorkomen is.
Het is de een na achterste kies,die volgens het wisselschema pas op 11-12 jarige leeftijd moet komen.Onze tandarts had al verteld dat hij vlot is met wisselen.
Vanochtend had hij weer pijn,na een pijnstiller was het weer over.
Nu vraag ik mij af of het wisselen zo'n pijn kan doen dat je daar een pijnstiller voor moet geven ,of dat er wat anders kan zijn ?
Bij de laatste tandartscontrole 2 mnd geleden was alles Ok.
Natuurlijk heb ik vandaag onze tandarts gebeld,maar de praktijk is gesloten(vind ik trouwens ook raar,dat bij een praktijk met 2 tandartsen ,ze allebei vrij zijn)Het tandartsbemiddelingsbureau dan maar gebeld,na 15 min in de wacht mijn 06nummer ingesproken om terug gebeld te worden,na half uur werd er teruggebeld precies op het moment dat ik een ander gesprek had,ze zeiden op de voicemail dat ik nogmaar een keer het 0900nr moest bellen omdat het niet druk was.Nou je raad het al weer een tijd in de wacht en dus nog steeds niemand gesproken.
Wilde eigenlijk even van een tandarts horen of het van de kies kan komen en of en welke pijnstiller ik hier eventueel voor kan geven,
Wie weet raad ?
mecánico para …

ja dat kan. een kies die doorkomt geeft soms last, gloeiende wangetjes en pijn met borstelen.
Normale paracetamol , de helft van een tabletje van 500 is gewoon goed. Maar de vraag is of het nodig is de hele dag door. misschien als ie naar bed gaat.

waarom zouden overigens twee tandartsen onder 1 dak niet tegelijk vrij mogen hebben als de waarneming door een andere praktijk mag worden gedaan? Tandartsen hebben een eigen invulling van hun werktijd en vrije tijd, opvang voor spoed (ongeval, nabloeding of zeer ernistge en acute klachten).

nb, waarschijnlijk is dit gewoon de eerste grote mensen kies, tel vanuit het midden wat je hebt: 2 snijtanden, 1 hoektand, twee melkkiezen., dan een grote kies (nieuw) dat zijn er zes. Als je de volgende krijgt op 8 jaar is dat inderdaad erg vlug en bij mij nog nooit vertoond, maar .....voor alles een eerste keer
do, 12/28/2006 - 14:57 Permalink
hannie

Ik heb nog even in zijn mond gekeken en er zitten 3 kiezen(boven dus) en de middelste is aan het doorkomen.In het schema van het wisselgebit word deze aangeduid als kleine kies met de leeftijd 11-12 jaar.
do, 12/28/2006 - 16:32 Permalink