Doe ik hier goed aan?

Author:
Arina
Posted:
zo, 08/12/2007 - 00:50
Om een lang verhaal kort te houden
mijn dochter is gevallen met anderhalf jaar op haar gebit (voortand er uit met wortel en naast liggende tand terug geschoten)
Nu zit er aan haar volwassen tand geen wortel meer door de trauma en het melktandje ik boven de trauma (weet niet hoe het ik het moet noemen) tand gaan zitten en veroorzaakt drukt op de trauma tand en laat het tandvlees open staan waardoor er ontstekingen komen.
Nu hebben we besloten om het trauma tandje en de melktand te verwijderen dmv een kleine operatie.
Daarna gaan we haar gebit een klein beetje corrigeren met een beugel en zal ze een etsbrug krijgen. pas als ze volledig gewisseld heeft gaan we een inplantaat plaatsen.
Maandag is de operatie maar ik begin twijfels te krijgen nu.
Hebben we een goed plan?
Mijn dochter is nu 11 jaar en 10 maanden.
Irfan

Beste Arina,

Een vervelende situatie. Ik denk dat je er zeker goed aan doet, omdat je anders niet van de huidige situatie afkomt. Een operatie is zeker geen pretje, maar op de lange termijn zal het een stuk beter zijn voor je dochter. De tandarts, orthodontist en kaakchirurg hebben vast een zorgvuldig plan opgesteld.
Ik ben persoonlijk een groter voorstander om gaten in het front bij kinderen, waar mogelijk!, met orthodontie op te lossen en niet met implantaten. Maar daarvoor moet je informeren bij de orthodontist.

Veel sterkte en groet Irfan
zo, 08/12/2007 - 13:28 Permalink
Arina

daar hebben wij ook aan zitten denken ... dat was ook een optie om het met een beugel allemaal zo te gaan verzetten dat het snijtandje haar voortand zou worden maar deze zit door de klap ook niet waar hij moet zitten dus is het altijd de vraag of het er mooier op word
Groetjes arina
zo, 08/12/2007 - 16:54 Permalink