1 post / 0 nieuw
Dode tand, fistel bij 5-jarige, uitstel behandeling mogelijk?
Pommetje
Offline
Laatst gezien: 9 maanden 3 weken geleden
Geregistreerd: 03/30/2020 - 12:15
door Pommetje ma, 03/30/2020 - 12:36
#1

Na een aantal valpartijen heeft mijn zoon (5) twee dode voortanden. De ene is in juni afgelopen jaar verwijderd, omdat er een ontsteking boven de tand zat. Dit was nodig, mede omdat het nieuwe gebit anders beschadigd kon raken. De tandarts was hier destijds heel kordaat in.

Afgelopen weekend ontdekte ik boven de tweede voortand een nieuw fistel. Ik heb de tandarts gebeld, maar dit keer wordt er geaarzeld. Ik begrijp, corona speelt momenteel een grote rol. Maar de tandarts vertelt me nu dat het nieuwe gebit niet zo snel schade zal oplopen. Dus als mijn zoontje niet veel pijnklachten heeft, vind ik het dan wel nodig om hem het nu aan te doen weer een tand te moeten laten trekken? Misschien raakt hij wel in paniek, omdat hij nu weet dat het pijn gaat doen... En zou ik er vooral NU wel mee komen, want er is natuurlijk een extra risico aan verbonden (corona). Tegelijkertijd wordt mij verteld dat de ontsteking niet vanzelf zal weggaan.

Ik heb hier zo mijn bedenkingen bij.

Ik bevind mij in het noorden van Groningen, corona is hier (nog) niet alom aanwezig. Stel dat ik het wel afwacht... De ontsteking zal niet vanzelf weggaan, en zal misschien wel juist heviger worden. Tegen de tijd dat de situatie onhoudbaar is geworden, is het risico van corona hier misschien ook wel vele malen groter.

Daarbij: is het echt zo dat het nieuwe gebit van mijn zoontje niet snel schade zal ondervinden door deze ontsteking? In het verleden is mij iets heel anders verteld. Ik durf het op dit moment nog aan om ondanks corona naar de tandarts te gaan. Mijn zorg is: kan het echt wachten? En hoe lang kan het dan wachten voor er wel negatieve gevolgen kunnen zijn voor zijn nieuwe gebit?

Ik zou graag wat advies ontvangen. Bij voorbaat dank!