dochter van 6 haar blijvende tanden groeien scheef

Author:
sandrake
Posted:
di, 02/06/2007 - 20:43
Mijn dochter van bijna 7 heeft een voortand die goed gegroeid is,maar de tweede voortand groeit volledig scheef achter de er nog zittende melktand.En tot mijn grote ontzetting zie ik nu pas dat ze in haar tandvlees boven diezelfde melktand ook nog een zitten heeft .Dus eigenlijk 3 tanden na elkaar.Ik ben bang dat als dit haar definitieve tanden zijn die niet zullen rechtgezet worden,ze staan immers echt heel erg scheef.En moet ik bij de kaakchirurg of een andere dokter gaan?Dank bij voorbaat.
Spiegeltje

Ik zou eerst maar eens gewoon naar de tandarts gaan om aan te horen wat ie er van vindt. Of trap ik nou een open deur in? :D Die zal eventueel doorverwijzen naar een gespecialiseerde tandarts, bijvoorbeeld een orthodontist. Je hebt so wie so een verwijskaart nodig.

Of er in dit stadium iets moet of kan gebeuren weet ik niet.
di, 02/06/2007 - 21:11 Permalink
Johanne

Voor en achter elkaar groeiende tanden heb ik nooit gehad, maar mijn blijvende gebit kwam behoorlijk scheef naar buiten, een voortand stond bijna dwars. Er is bij mij ooit even sprake geweest van een beugel, maar omdat ik een erg gaaf gebit had vond de orthodontist het een beetje zonde en wilde het nog even aanzien omdat tanden volgens hem vaak een beetje draaiend naar buiten komen. Mijn tanden zitten nu niet echt recht maar wel cosmetisch en tandenpoets-technisch aanvaardbaar zal ik maar zeggen. Inmiddels is het niet meer helemaal gaaf maar vergeleken met een gemiddeld gebit is het in uitstekende staat. Bij mijn zoon komt het nu ook schots en scheef te staan met tanden die niet helemaal in zijn kaak passen. Ook bij hem kijken we het nog een tijdje aan.
Johanne
di, 02/06/2007 - 21:49 Permalink
mecánico para …

voor dat iedereen weer overbodig over zijn eigen verhaal begint te kakelen:

melktanden staan doorgaan s in een ruimte die gemaakt is voor die kleine tanden, de kaak moet nog wat gaan groeien in de breedte. Dus al er melktanden wisselen en de blijvende komen door.........staan ze in een te kleine ruimte. Dat betekent dringen. echter, het kaakje wordt breder, tezijndertijd neemt de ruimte tussen de hoektandjes toe en er is weer wat gewonnen.
Nee, het lelijke jonge eendje (zo heet het echt) moet nog even groeien en dan zie je vanzelf hoeveel ruimte je hebt. Heeft helemaal geen nut om allerhande specialisten te gaan bezoeken, gewoon de groeie en de wisseling afwachten. Staat het dan, nadat ze 10-11 is nog er gedrongen, dan is het tijd om eens te gaan kijken of de groei achter blijft tov de gewenste ruimte, of dat de tanden toch wat te groot voor het bekkie zijn. Mara nu.........lekker nix doen
di, 02/06/2007 - 22:26 Permalink