Dochter gestopt met wisselen na 2 tanden

Author:
Marianne6
Posted:
vr, 01/24/2014 - 09:09
Hallo,
Mijn dochter wordt over een paar weken 7. Ze heeft vorig jaar april haar eerste 2 ondertanden verloren en daar zijn meteen grote tanden voor in de plaats gegroeid. Sindsdien heeft ze niet meer gewisseld. Wel is er een paar weken geleden een andere ondertand uitgevallen maar daar groeit nog niks voor in de plaats.
Is dit niet vreemd? Ik wisselde zelf heel laat (pas vanaf de tweede klas) maar wisselde daarvoor dan ook helemaal niet. Maak me een beetje zorgen dat andere tanden niet zijn aangelegd.
Moet ik toch eens een foto laten maken bij de tandarts? Of is dit normaal?
Alvast dank voor uw antwoord!
BJN

Dat is nog helemaal niet vreemd hoor. Gewoon wachten. Komende twee jaar kan het allemaal nog gebeuren. Dan wisselen de vier onder en boventanden. Daarna staat het weer een tijd stil tot de kiezen gaan wisselen.
Net als de groei gaat wisselen ook met pieken en dalen. Soms heel snel en dan weer langzamer.
vr, 01/24/2014 - 14:46 Permalink
BJN

Als je meer wil weten dan maak je een Rontgenfoto, een OrthoPantomogram. Daar zie je alle tanden op die nu in de mond zijn, en alle tanden die nog door gaan komen.
Bij de orthodontist is die foto 30% goedkoper dan bij de tandarts. Dat komt door de - haagse - buromens - logica. Het is maar dat je het weet...
za, 01/25/2014 - 19:49 Permalink