Dochter 9 jaar.

Author:
Babylu
Posted:
vr, 03/21/2014 - 13:38
Mijn dochter heeft 9 jaar niets aan haar gebitje tot vorige week ...... Vorig jaar (half jaar geleden)zijn haar grote mensen kiezen geseald en nu gingen we voor controle weer naar de tandarts en had ze ineens twee gaatjes in haar melk gebit en een gaatje in haar grote mensen kies. Haar poets,eet,drink,en snoeppatroon is nog steeds hetzelfde en haar gebitje was altijd heel mooi.....ik schrok me dus dood.De tandarts wilt ze vullen ( ze heeft geen pijn ofzo) wat natuurlijk logisch is..... Ik vraag me alleen af, hoe het kan na het sealen dat ze ineens een gaatje heeft in haar grote mensen kies ( de tandarts zei nu dat hij niet geseald was, vroeg welke wel, ze gaf niet zo'n duidelijke antwoord) en drie in een half jaar vind ik best wel veel. Ze hebben geen foto's gemaakt, het ging dus zo met een oogopslag en ik moet dan aannemen dat het ook klopt, zien doe ik het niet want ze zijn erg klein zegt ze. Ook een verhaal dat ik een half jaar geleden een melktandje moest laten trekken bij haar (wat ik niet had laten doen gelukkig omdat ze ziek werd) er groeide een tandje achter. Nu zei ik moet het tandje er nog uit? (Ze kon zich het blijkbaar niet herinneren) die gaat er zelf wel uit zei ze. Als mijn dochter destijds niet ziek was geweest had ze hem dus vorig jaar wel getrokken en nu mag hij wel blijven zitten. HELP mijn vertrouwen is een beetje weg........ Ik wil mijn kind geen onnodige pijn aandoen.
Constantijn

Dat er drie gaatjes zijn geconstateerd betekent geenszins dat de gaatjes in een half jaar geleden zijn onstaan. Vaak is een gaatje na een veel langere tijd waarneembaar.

Een gaatje geeft allerminst pijn. Als er pijn is, is er een zenuwonsteking. Dat is iets anders. (Als er een zenuwonsteking is, is er ook niet altijd pijn.)

Een sealant is helaas geen garantie om een gaatje te voorkomen. Een kies bestaat uit meerdere vlakken, dus de vraag is of het überhaulpt in de buurt van de sealant is.

Wat betreft het trekken van de melktandjes: blijkbaar is uw kindje zo ver in de wisseling EN is het cariesproces dermate gering dat NU blijkt dat het kiesje kan blijven zitten EN was de inschatting een half jaar geleden anders.

De tandarts kijkt naar de situatie NU en maakt een inschatting van verloop en maakt op basis daarvan een beslissing. (Ik vraag me ook af waarom uw kindje geen afspraak heeft gemaakt voor het trekken van de kies nadat ze weer beter was.)
zo, 03/23/2014 - 19:43 Permalink