dochter 8 jaar met scheve nieuwe voortanden

Author:
Tammehuisvader1964
Posted:
za, 04/03/2004 - 23:16
Onze dochter heeft net 2 nieuwe joekels van voor-snij tanden boven die doorkomen maar ze staan behoorlijk scheef. De hoektanden moeten nog doorkomen. Het is een mooi meisje alleen haar tanden zien er niet uit zo. Is dit te behandelen ? en zo ja kunnen we het beste wachten of is het beste om het meteen aan te laten pakken ?
Alvast bedankt !
vr groeten Paul,
minique

Hoi Paul,

Zie ook deze topic:
http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=3145&forum=11&5

Dit kindje is dan wel 6 en die van jou 8, maar ik denk dat het niet veel uitmaakt. Bij die van mij (10 en 9) staan de tanden ook scheef, maar al veel minder dan toen ze net door waren gekomen. Ze moeten waarschijnlijk alle twee op termijn ook wel een beugel, maar in de regel gebeurt dat pas als alles is gewisseld.
Ik heb begrepen dat de 2 bovenste hoektanden (die wisselen in principe het laatste) min of meer 'plat' boven de andere tanden liggen en moeten een bepaalde draai maken voor het doorkomen, waardoor er nog het e.e.a. kan veranderen aan de stand van de andere grotemensentanden.

Groetjes,
minique
zo, 04/04/2004 - 12:35 Permalink
de digitale tandarts

Dat klopt! dit wordt ook wel eens het ugly duckling stadium genoemd.

De hoektanden boven breken als laatste tanden door en zullen de andere voortanden die tot die tijd vaak scheef staan weer rechter.

Tevens zijn de volwassen tanden een stuk groter dan de melktanden en bij een kind zijn deze grote voortanden niet altijd een fraai gezicht. Bij het ouder worden, wordt ook hetgezicht groter en zal dat weer goed komen.

Met vriendelijke groet.

[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2004-04-04 15:37 ]
zo, 04/04/2004 - 15:36 Permalink
kindertandarts

Ik ben het eens met de digitale tandarts,

Laat eerst de natuur maar rustig dat wisselproces afmaken, dan zie je het eindresultaat. Bespreek dat met de tandarts, dan kun je altijd nog overwegen om later (12-14 jarigen) te gaan beugelen.

Dit is meestal de beste strategie.
ma, 04/05/2004 - 00:13 Permalink