conflict met tandarts

Author:
martine67
Posted:
ma, 10/06/2014 - 14:09
Hallo,

Mijn dochter van 7 moest twee melkkiezen laten trekken, na foto's bleek dit nodig.De tandarts wilde dit niet zelf doen omdat, zoals hij zelf zei, ze dan nooit meer naar de tandarts zou durven.
En verwijzing gekregen voor de kaakchirurg maar dit was geen optie voor ons omdat mijn dochter alleen behandeld kon worden zonder een ouder erbij.
Contact gezocht met een kindertandarts in een andere stad en zij wilde onze dochter wel behandelen met een ouder erbij mits zij haar werk goed zou kunnen doen..
Prima, konden we begrijpen en we hebben een afspraak gemaakt.
Inmiddels zijn de kiesjes eruit. MIjn dochter vond de tandarts heel lief en ging ook zonder problemen mee voor de tweede kies.
Een nacontrole zou goed zijn zei deze tandarts maar dat kon ook bij onze eigen tandarts.
Dus, geprobeerd een afspraak te maken maar onze tandarts reageerde heel vreemd. Die andere tandarts zou de verantwoordelijkheid bij hen willen leggen en ze wilden het niet doen. Was ook niet nodig en bij hen was het ook protocol dat de kinderen zonder een ouder worden behandelt bij kiezen trekken
.Dat ik deze afspraak wilde was ook zeer tegen het protocol. We moesten maar gewoon op controle komen over een half jaar.
Was een vervelend gesprek en ze leken ons te verwijten dat we hierin onze eigen weg hadden gezocht.

We waren altijd heel tevreden met onze tandarts maar hier heb ik een heel naar gevoel over. We komen vaak bij de tandarts, iedere drie maanden voor onze zoon, hij heeft kaaskiezen.

Wat nu, is dit normaal?
Zou overstappen slim zijn?
En, is nacontrole nodig? Dochter heeft geen pijn, allen lijkt in orde maar ik ben geen tandarts...

Groet

Martine
vV

hoe lang geleden zijn de kiesjes getrokken?

In het algemeen is nacontrole niet nodig, tenzij er bijzonderheden zijn maar die zouden dan aangegeven moeten zijn.
Ik vind de reactie ook erg vreemd, en ben wel van mening dat ook al is het wellicht overbodig in de ogen van de tandarts, als ouders het toch graag willen komt dat consult er. Maar dat ben ik..
Ik zie in dit geval het nut wel, ik denk dat de bedoeling versterking van vertrouwen is na een toch wel vervelende ingreep, ook al is die goed doorstaan. Dus even een controle moment waar behalve kijken verder niets gebeurt.
Als de eigen tandarts daar de logica dus blijkbaar niet van ziet.
Ik weet niet of de behandeling een groot drama was, maar ik trek bij eigen patiëntjes ook gewoon zelf. En dat komt altijd goed. Wellicht staat deze tandarts zelf niet zo heel erg sterk in de schoenen met kinderen ?

en mbt overstappen: je weet nu wat je hebt, je weet niet wat je krijgt, tenzij het is naar de tandarts die getrokken heeft. Maar die moet eigenlijk nee zeggen tegen een dergelijk verzoek.
Wat niet wegneemt dat het in goed overleg met alle partijen gewoon moet kunnen zonder scheven gezichten.
ma, 10/06/2014 - 14:25 Permalink
martine67

Nee, was absoluut geen drama. Was niet leuk maar het moest nou eenmaal, zei mijn dochter.Er werkt overigens op de woensdagen wel een kindertandarts in die praktijk maar daar mocht trekken ook niet.

Twee weken geleden is het eerste kiesje getrokken en vorige week donderdag de tweede.
ma, 10/06/2014 - 14:52 Permalink
vV

is dat een echte kindertandarts of een assistente/mh met een titel? Kan zijn dat dat de reden is namelijk, die zijn daar niet voor opgeleid.

Als die praktijk trekken bij kinderen altijd elders laat doen zijn ze m.i. niet wijs...slaat echt nergens op, hebben ze zo zeker niet geleerd.
vraag mij af hoe ze dit willen doen bij spoed...kind dus een paar dagen met pijn laten lopen, of programma van een collega die het moet door de war schoppen?
ma, 10/06/2014 - 15:28 Permalink
vV

geen idee... Is voor het eerst dat ik het hoor op deze manier, zeker waar er dus nb een speciale kindertandarts aanwezig is. Dacht dat die er juist voor is...
Ik vind bepaalde denkbeelden wel erg ver doorgevoerd. Maar dat kan aan mij liggen.
ma, 10/06/2014 - 17:11 Permalink