Bobbel boven voortand

Author:
robert-christiaan
Posted:
di, 12/30/2008 - 20:12
Mijn zoon van 3,9 jaar heeft helemaal boven zijn voor(boven)tand een klein donker bobbeltje zitten. Hij heeft er geen last van. De voortanden staan wel enigszins los en er is een klein stukje af maar dit is al een jaar geleden gebeurd en de bobbel zit er pas een week. Wat te doen?
mecánico para …

Tandje zal door de klap van toen, wel zijn doodgegaan. Bobbeltje is een pusbultje ontstaan door de dode tand. Behandeling is eigenlijk niet mogelijk anders dan het tandje eruit te halen. Dit is wel iets om te overwegen want meestal duurt het nog meer dan 2 jaar voor zo'n tandje wisselt, en je loopt dan die hele tijd met een chronische ontsteking. Een goede verkoudheid of een andere ziekte kan reden zijn ineens weerstand te verliezen en een dikke lip te krijgen.......en dan moet ie eruit zonder dat jezelf de regie hebt.
Ikzou hetinjanuari even presenteren bij de tandarts, die zegt in 99% niet s aan doen.......want hij/zij durft bij kleine piepjes tandjes niet goed te verdoven enzo, bladibla over trauma's. Maar als je het wel doet scheelt het je waarschijnlijk weldegelijk een probleem.
Op 4 jarige leeftijd gaat ie naar school en dan issie de eerste 3 maanden vaak verkouden, oe en hangerig door alle actie/rondvloegende snottebellen en afgelikte speeltjes......believe me, die dikke lip komt een keer.

succes

en ja, met deze kennis moet de tandarts u weer overtuigen dat ik ernaast zit
:smt018
gaat niet lukken, heb ik namelijk teveel kindertjes met dikke lipjes voor gezien in het verleden. en die hadden doorgaans een tandarts met kinderangst. (echt)
di, 12/30/2008 - 23:11 Permalink
robert-christiaan

de tandarts adviseerde eruit. Hij heeft het verdoofd, was heel even huilen, maar trekken en schoonmaken heeft hij niets van gevoeld. wel bloedneuzen erna. Nu zit er dus sinds een dag weer een heel klein bobbeltje boven zijn andere losse voortand en nu weet ik dus weer niet wat ik moet doen. Ik vind dus ook dat hij slechter praat nadat die voortand eruit is getrokken, hij slist heel erg en geloof me ik heb er wel ervaring mee want mijn oudste zoon was toen hij 5 jaar was 4 tanden op een rij eruit gevallen (met fietsen in 3x) maar die ging toen pas moeilijk praten. Zou het bijvoorbeeld ook een aft kunnen zijn, want het ziet er wel anders uit dan de vorige keer?
ma, 01/12/2009 - 20:04 Permalink
mecánico para …

gewoon even een paar daagjes wachten. wie weet is de buurman ook de pisang, wie weet is het een laatste reactie van de ontsteking in het kaakje. Wat slissen betreft.....dat is lastig in te dammen en soms is het ook wel iest wat nu erg opvalt en straks ook weer weg is. Mijne sliste ook.......ineens......en daarna niet meer. En die sliste harder dan Ka de slang uit Jungle boek. Waarom kon ik niet achterhalen.
ma, 01/12/2009 - 20:40 Permalink