Blijvende kies nog geen 2 jaar

Author:
PluisenMickey
Posted:
do, 11/15/2012 - 13:06
Mijn zoontje is nog geen 2 jaar en heeft op dit moment op 1 na al zijn kiezen van het melkgebit. De laatste kies is al een tijdje bezig met doorkomen, dit zorgt altijd voor een hoop pijn en frustratie. Nu heb ik 2 vragen:

Allereerst wat is een normale termijn voor het doorkomen van een kies. Het duurt hier nu al 2 weken (waarschijnlijk al langer) en veroorzaakt veel ongemak. Er lijkt weinig te helpen, behalve paracetamol. Wat kan ik nog meer doen tegen deze pijn.

Mijn tweede vraag betreft het doorkomen van een derde kies aan 1 kant. Toe we deze week in zijn mondje keken zagen we achter de 2e melkkies linksboven een derde kies verschijnen. Dit betreft dan volgens mij een blijvende kies die pas met 6 jaar hoort te komen. Ik heb de tandarts gebeld en die doet erg (te?) luchtig hierover. Volgens hem komen kiezen (tanden) vaker vroeg door en is elk kind anders. Nou is hij al vroeg met het krijgen van kiezen, maar dit vind ik wel raar. Mijn vraag is wat moet ik hiermee, kan dit kwaad en moet ik aandringen dat de tandarts er naar kijkt? Betekent dit nu ook dat de rest van de kiezen ook eerder komt? Ik kan er maar weinig over vinden op internet. Zou dit erg zielig vinden hij heeft er nu al zo'n last van bij het doorkomen en we dachten dat het bijna klaar was...

Alvast dank voor het antwoord.
vV

even iets verder doorgedacht: wat denk je of wil je dat de tandarts kan/moet doen tegen vroeg doorkomende blijvende kiezen? eruit halen lijkt mij persoonlijk geen optie, tegenhouden ik zou niet weten hoe.
Het lichaam doet in deze wat het wil, het is zo. En of hij de last nu heeft of over een paar jaar...
Vraag eens bij de drogist/apotheek, er zijn diverse middeltjes om het tandvlees aan te stippen voor dit soort last.
do, 11/15/2012 - 15:51 Permalink
PluisenMickey

Dank voor uw snelle antwoord.

Wat ik wil dat de tandarts doet, natuurlijk niet dat hij hem eruit haalt. Ik hoopte eigenlijk dat hij wat uitleg kon geven, misschien even kijken of het niet fout gaat (scheef/er iets anders is). Ik ben benieuwd of dit vaker zo jong voorkomt. Wat we kunnen verwachten, volgt de rest nu ook snel, is deze kies gevoeliger voor gaatjes enz?

Wat betreft de pijn, die middeltjes hebben we geprobeerd, dat werkt niet. Het enige wat helpt is paracetamol en dat wil ik niet te vaak geven. Ik ben het niet met u eens wat betreft dat die pijn er toch is. Wij hadden gehoopt dat we na de laatste kies even rust hadden voor mijn zoontje. Wanneer hij wat ouder is bij het krijgen van de vervolg kiezen kun je meer uitleggen en op latere leeftijd schijnen ze er minder last van te hebben (weet niet of dat waar is).
do, 11/15/2012 - 16:17 Permalink
Newtan

Kinderen zitten niet op feiten te wachten.
En ze willen misschien wel bijzonder zijn, maar dat duurt maar even.

Laat de natuur even zijn gang gaan en stip het punt bij de volgende controle nog eens aan.
Ik denk persoonlijk dat dit ook het beste is voor het kind.
vr, 11/16/2012 - 15:51 Permalink