bij 3 jarige ernstig tandbederf door maagzuur

Author:
riek771
Posted:
wo, 10/06/2004 - 20:45
Bij mijn zoontje van 3,5 is afgelopen jaar ernstige reflux geconstateerd. Door het omhoog komende maagzuur is al het glazuur van zijn voortanden af en lossen zijn voortanden nu ook op, hij heeft nog maar een kwart van zjin voortandjes over, de rest is gewoon "verdwenen". Ook zijn kiezen zijn erg aangetast. Dit allemaal voornamelijk in het bovengebit.
In onze vorige woonplaats namen tandartsen geen kinderen aan beneden de 4,5 vanwege topdrukte en in onze nieuwe woonplaats hebben we pas nu een tandarts gevonden.
R. zijn gebit is alleen al zo aangetast dat er vrees ik niet veel voor hem gedaan kan worden.
Ik wil zowieso doorgestuurd worden naar een speciale kindertandarts, maar aangezien ik niet zou weten waar die hier in de buurt is, eerst een gewone tandarts.

Weet iemand wat we kunnen verwachten. Is er in het geval, dat bijna alles getrokken moet worden, een alternatief voor de resterende jaren voordat hij zijn volwassen gebit heeft.

Is het aannemelijk dat door het maagzuur en het tandbederf ook zijn volwassen gebit al is aangetast?

bij voorbaat dank voor het lezen en de evt. antwoorden,

Riekie
kindertandarts

Door zuren is het mogelijk dat tanden en kiezen oplossen. Dit verschijnsel noemen wij erosie. Wij zien dit veel bij zowel kinderen en volwassenen die vruchtensappen , koolzuurhoudende dranken of sportdranken drinken. Daarnaast zien wij ook oplossing van tanden door maagzuur als gevolg van een reflux of bijvoorbeeld eetstoornissen zoals anorexia nervosa.
Tanden en kiezen kunnen meestal nog worden opgeknapt door het aanbrengen van schildjes of kroontjes.
Bij een kindje van jonge leeftijd is dit ook mogelijk, maar misschien is daarbij een narcose behandeling noodzakelijk, omdat de tandheelkundige behandeling intensief is.
di, 10/12/2004 - 15:31 Permalink