Beugel voor mijn zoon van 13 jaar?

Author:
Van
Posted:
ma, 07/28/2003 - 21:17
Mijn zoon moet een beugel dit weten we al 1.5 jaar hij heeft al diverse onderzoeken gehad hij stond eigenlijk op het punt om de beugel te plaatsen, dit doen ze echter niet omdat mijn zoon al diverse malen is verteld dat hij zijn tanden niet goed poetst maar echt hij heeft er maling aan wat nu? Hij heeft een beugel nodig eigenlijk voor later zijn bovenkaak en onderkaak staan recht opelkaar dit kan later betekenen dat zijn tanden gaan sluiten hierdoor, het is de bedoeling dat hij twee jaar een beugel krijgt met van die stukjes erop [ik weet niet hoe ze dit noemen] en daarna voor altijd een plaatje achter zijn boventanden, doordat hij nooit of te nimmer gaatjes heeft ondanks dat hij slecht poetst heb je hem daar ook niet mee. Een puber in de puberteit wat een ramp.Wie weet een oplossing?
kindertandarts

Het is een bekend vraagstuk dat jongeren in de puberperiode niet of slecht aanstuurbaar zijn door de ouders. Maar er is wel wat anders, in de pubertijd komt meestal ook de interesse voor meisjes, en dan wordt ook voor jongens het uiterlijk ineens heel belangrijk. U kunt uw zoon erop wijzen dat het hebben van een onverzorgd gebit de aantrekkelijkheid sterk verminderd. je zou zelfs een foto kunnen maken van uw lachende zoon en dan met een foto-bewerkingsprogramma de tanden bruin kunnen kleuren, en een andere net6jes witte tanden maken: hij mag dan kiezen wat het meest aantrekkelijk is.

De beslissing van de orthodontist/tandarts om vanwege slechte mondhygiene kan ik niet beoordelen. In het algemeen is het inderdaad zo dat een orthodontist weigert om een beugel te plaatsen zolang de mondhygiene niet voldoende is, omdat met het plaatsen van de beugel het risico op caries (gaatjes) toeneemt.

De motivatie om z'n gebit schoon te houden moet echt van uw zoon zelf komen.

veel succes
wo, 07/30/2003 - 16:56 Permalink