Bescherhoesje voor over de voortanden heen?

Author:
Kim1975
Posted:
ma, 06/04/2018 - 19:47
Hallo, ik wil graag uw advies omwille van mijn zoontje van 9 die heel erg nagels bijt
Zowel zijn vingers als zijn tenen moeten eraan geloven
Al vanaf de peutertijd ben ik met hem bezig om dingen af te leren
Zijn melkgebit was helemaal afgesleten vanwege het overal op bijten incl zijn kleding(hals en mouwen)
We kwamen erachter dat zoonlief o.a autisme heeft en meteen een bijtgum voor hem aangeschaft en het hielp
Nu is het zo dat hij begonnen is met nagelbijten maar het is zo erg dat er al hoeken van zijn mooie nieuwe ondertanden en boventanden af zijn(ik kan wel janken)
Byte-x en pleisters helpen niet, belonen ook niet
Bestaat er zoiets als beschermhoesjes die over zijn voortanden heen geplaatst/geschoven kunnen worden zodat de grip op de nagels veranderd en het niet meer lukt om te bijten?
Hij moet het ook niet zo vanaf kunnen trekken
Onze eigen tandarts heeft dit niet
Alvast bedankt
Chris888

Mijn eigen ervaring met tics en dwang is dat wanneer ik van een bepaalde ‘gewoonte’ af wil, ik daar het best iets anders voor kan verzinnen, een alternatief. Of eigenlijk is het meer ontwikkelen, want ook al heb ik iets anders bedacht, de dwang waar ik vanaf wil is niet zo maar weg, daar gaan dan nog vaak maanden overheen. Maar voor mij werkt die benadering beter dan iets een steeds langere tijd proberen niet te doen. Wanneer iets opeens niet meer kan (want beschermhoesje zit in de weg) kan iets echt een obsessie worden, waar ik dan heel erg veel last van kan hebben omdat het bijvoorbeeld ook het slapen in de weg kan gaan zitten.

Maar goed dit geldt voor mij. Ik kan me wel voorstellen dat een beschermhoesje kan helpen bij het afleren en evt onwikkelen van een alternatief als je het gedoseerd zou gebruiken.

Ik doe ook dingen met mijn mond en gebit die ik beter niet kan doen. Als ik achter mijn pc zit, of lees oid, hou ik heel vaak een pluk haar tegen mijn mond. Dat voelt lekker zacht en leidt op een of andere manier af van het gevoel (sensorische prikkels) in mijn mond die de tics of dwanghandelingen opwekken. En die zachte pluk haar zit letterlijk dichtbij de plaatsen waar ik die sensorische prikkels om andere dingen te doen ervaar, dat helpt ook. Maar als je zoon zelf niet de wens heeft het nagelbijten af te leren wordt een alternatief zoeken wel heel erg lastig.

Ik wens jullie iig veel succes!
ma, 06/04/2018 - 21:34 Permalink
Kim1975

Als antwoord op door Chris888

Beste Chris bedankt voor uw reactie ,daar heeft u een punt
Ik ga erover nadenken wat ik als vervanging kan gebruiken voor het bijten
Het word bij hem lastig idd omdat hij er zelf geen last van heeft
Verdere tips zijn welkom

In mijn onderwerp staat bescherhoesje dat moet beschermhoesje zijn, ik krijg het niet aangepast
ma, 06/04/2018 - 21:59 Permalink