behandeling van de melkkiezen

Author:
Natasha V.
Posted:
di, 02/05/2008 - 14:10
De 4 onderste melkkiezen van mijn bijna 5-jarige zoon moeten volgende week behandeld worden omdat op de plaatsen waar de kiezen tegen elkaar aanstaan stukjes daarvan zijn afgebroken.
De tandarts wil eerst zonder verdoving proberen. Ik zou het ook liever zonder verdoving willen doen. Maar ik vraag mij af of het mogelijk zal zijn.
Heeft iemand ervaring met het behandelen van kinderen zonder verdoving? Zijn de melkkiezen net zo gevoeling voor het boren als hun opvolgers? En hoe schadelijk is eigenlijk het verdoven?
Kunnen de blijvende kiezen die nog in de kaak zitten niet beschadigd worden door het boren als het vrij laag moet gebeuren?

Bij voorbaat dank voor uw reactie.
mecánico para …

Als er stukjes zijn gebroken waar de keizen tegen elkaar zitten zeg ik dat een verdoving voorbeide partijen prettig wordt ervaren. Verdoven is geen probleem, de verdoving is ook niet schadelijk.
De kiezen eronder ga je in de verte niet raken, dus daar zou ik me geen zorgen maken.
Zonder verdoving is vaak meer vervelend als het er op aankomt. melkkeizen zijn gewoon net als blijvende tanden en kiezen gevoelig. Ze hebben een zenuw net als de ander. Probleem is het vaak als je halverwege bent. Als het dan toch zeer doet moet je alsnog verdoven, dus waarom niet meteen?
di, 02/05/2008 - 14:16 Permalink
Lieneke

Bij mij laat ik de kinderen kiezen (als ik zie dat ze daartoe in staat zijn!!!). Ik vertel dan dat ze het echt moeten aangeven als het zeer doet en dat ze niet te stoer moeten doen. Soms blijkt verdoven inderdaad nodig, soms ook niet. Meestal accepteren ze de verdoving heel goed als ze voelen dat het wat pijnlijk is.
Bij mij gaan ze namelijk allemaal brullen als ik het bij voorbaad verdoof en dan krijg ik ze daarna nog maar moeilijk rustig. Maar dat kan ook aan mijn benaderingswijze liggen...misschien moet ik eens een lesje van de vorige posters krijgen...Tis maar net hoe je het verkoopt namelijk!
di, 02/05/2008 - 17:26 Permalink
mecánico para …

Goed verhaal...."check"... Bruine ogen "check"... Jan van Veen...euh...het was toch Herman van Veen?
Nee, ik denk dat die kids zien dat ik dan ook wat gespannen ben...weg goed verhaal...



Jan van Veen, Candlelight. die weet je wel weet je niet
di, 02/05/2008 - 19:18 Permalink