Behandelig 3jarige mislukt, kiesje half geboord

Author:
ikja
Posted:
ma, 10/13/2008 - 17:06
Hallo,

Mijn 3 jarige dochter had een gaatje in haar kiesje wat volgens onze tandarts echt behandeld diende te worden. Eerst heeft mijn dochter een wen-behandeling gekregen, waarbij een kiesje werd geseald. Dit onderging mijn dochter zonder al te grote problemen, al was wel duidelijk dat ze veel weerstand had tegen de behandeling. De week daarna kwam de 'echte' behandeling, het boren/vullen van het gaatje. Dit werd een groot drama. De tandarts had 3 tellen geboord en daarna krijstte mijn dochter de hele praktijk bij elkaar en weigerde haar mond nog open te doen, ze was volledig in paniek. Behandeling gestopt. De week daarna ging mijn man nogmaals met mijn dochter terug, maar weer dezelfde toestand. De tandarts heeft ze weggestuurd met de mededeling 'Kom over een half jaar maar terug, dan kijken we verder.' We hebben nog gevraagd of dat dan geen kwaad kon, omdat de kies wel half uitgeboord was. De tandarts zei 'Ze zal dan wel kiespijn krijgen en er last van hebben ja'. Mijn vraag is nu: Is het echt verantwoord dat ik mijn dochter hier een half jaar verder mee laat lopen of kan ik beter met haar naar een speciale kindertandarts gaan en er nu iets aan laten doen?

Groetjes
Shania46

Hallo,

Wat een ellende, ik kan geen technisch uitleg gaan geven omdat ik daar niet voor opgeleid ben maar gezien wat er nu gebeurd is en de kans groot is dat ze pijn gaat krijgen, vrees ik dat op deze manier het kind een trauma gaat oplopen omdat het nu al 2 keer mis gegaan is. Als ze pijn gaat krijgen kun je haar daar ook niet mee laten lopen en moet ze weer naar de tandarts waar zich waarschijnlijk weer een klein drama gaat afspelen.
Mijn gevoel zegt als er een kindertandarts is zou ik dat gaan doen misschien lukt haar of hem het wel om je kindje te behandelen want hoe leg je een3 jarige uit dat het echt beter is dat ze haar mondje openhoudt.

Heel veel sterkte toegewenst
ma, 10/13/2008 - 17:11 Permalink