Bang voor morgen

Author:
scherry
Posted:
vr, 07/13/2007 - 00:15
Morgen (vrijdag) wordt bij mijn zoontje van 3 jaar zijn voortanden getrokken.
in ieder geval 1 omdat deze dood is door een val van de trap.
Waarschijnlijk de andere ook maar omdat hij het er verschrikkelijk vind bekijkt de tandarts dat morgen pas.
Nu zie ik er zo tegenop mijn mannentje is 3 jaar en nu al verdoving en tanden trekken.
Volgens mij houdt hij hier een trauma voor de tandarts aan over....
Kunnen ze zoiets niet beter onder een narcose (roesje) doen???

Groetjes Scherry
Lieneke

Volgens mij is uw zoontje niet bang voor de tandarts, maar u...
De tandarts zal proberen om zo min mogelijk trauma te veroorzaken bij het ventje. Vaak gaat trekken eigenlijk heel goed mits je er zelf niet al te moeilijk doet en er hem goed erop voorbereid. Vooral niet zeggen dat het geen pijn gaat doen enz. Niet de boel gaan sussen. Gewoon eerlijk zijn.
3-jarigen zijn een catogorie die het gewoon over zich heen laten komen. Ja, misschien huilt hij. Dan doen ze ook als ze op hun knie vallen. En daar houden ze ook geen trauma van over, toch?
vr, 07/13/2007 - 07:08 Permalink
scherry

Nou ik ben niet bang voor de tandarts. Maar wel bang voor zijn reactie.
hij weet nog niet eens dat hij moet gaan.
zeg dat pas als we er heen rijden vroeg genoeg. En mijn zoonjte vergeet echt geen dingen met zijn 3 jaar. hij is in oktober van de trap gevallen met een schedelbasisfractuur dat weet hij ook nog.

scherry
vr, 07/13/2007 - 07:34 Permalink
Lieneke

Ik zeg ook niet dat hij het vergeet, ik probeer aan te geven dat hij er niet perse een trauma aan hoeft over te houden. Omdat de behandeling best prettig kan verlopen.
Ikzelf zou hem het al wel vertellen. Je kan er een verhaal van maken of een spelletje. Of met een handpop het naspelen. Zo vertel je het op een luchtige manier en overvalt het hem straks niet. Dat voorkomt een paniekreactie.
Maar inmiddels is het al vrijdag geweest....hoe ging het?
za, 07/14/2007 - 09:16 Permalink
scherry

Gillen brullen en vechtend heeft hij de verdovongsspuit ondergaan met 4 man hebben we hem vast gehouden. de tanden waren er zo uit. Het viel allemaal daarna erg mee. Hij heeft nu wel ontzettend dik en blauw tandvlees. Hij wil niet meer naar de tandarts zegt hij nu. Maar gelukkig hoeft dat ook eventjes niet. Dus onderhand zien we wel verder.

Groetjes scherry
zo, 07/15/2007 - 09:42 Permalink
IkkeLinnie

Oejjjj. Gebeurt dit nu nog steeds?? Bij mij werd dit ook zo gedaan toen ik klein was groep 3 zat ik denk ik! Er werd nix uitgelegd of verteld en mn vader en moeder hielden me vast en de tandarts porde de verdoving erin! Ik hoop dat je zoontje er geen angst voor de tandarts aan overhoud. Ik wel, ben als de dood voor de tandarts! Heb gelukkig nu sinds n jaar of 3 een andere tandarts!!
Groetjes Linnie!
zo, 07/15/2007 - 09:53 Permalink
Lieneke

Ah wat sneu! :(
Het is nu belangrijk dat je hem helpt bij het verwerken van dit gebeuren. Dat is erg lastig op deze leeftijd!! Door samen tandartsje te spelen waarin je hem met zijn fantasie een beetje de vrije loop laat, kan je het hem stukje bij beetje laten verwerken. Kan hij al een beetje tekenen? Dat werkt ook. Je kan ook plaatjes plakken die met de tandarts te maken hebben; zo maak je een collage.
Ik ben zelf bezig om een boek te schrijven om kinderen voor te bereiden op een tandartsbezoek. Op een hele eerlijke manier. Er bestaan hier meerdere boekjes voor. Ook met veel kijkplaatjes.
Ik wens je heel veel sterkte, want het is als moeder totaal niet leuk om je kind zo overstuur te zien. Ik snap dat je hem er liever niet aan wilt herinneren, maar dat is dus niet de goede weg.
Bent u wel tevreden over het handelen van de tandarts? Je zou ook over kunnen stappen naar een speciale kindertandarts. Die zijn echt super!! Stukje bij beetje zullen hun het vertrouwen weer terug kunnen winnen van uw zoon.
zo, 07/15/2007 - 12:12 Permalink
mecánico para …

Oejjjj. Gebeurt dit nu nog steeds??
Groetjes Linnie!


schreeuwen en tegenstribbelen is van alle tijden, dus dat gaat niet opeens anders als je 20 jaar later kijkt.

En kinderen snappen die behandeluitleg op 3 jarige leeftijd wat minder goed. Aandacht van 5 minuten en dan ook nog lichtelijk gehyped door de ouders omdat ze niet precies kunnen vertellen wat er gaat gebeuren maar dat het waarschijnlijk NIET zeer gaat doen. Dan denkt zo'n manneke........en waarom moet dat gezegd worden dan? = alarmbel!

Tegenstribbelen. wat moet je dan doen? uitstel voor zoiets en na overleg leidt altijd tot afstel. dus......ja, beetje vasthouden is dan wel op zijn plaats anders kan die verdoving er echt niet op een leuke manier in. Maargoed, charmant is anders.
ma, 07/23/2007 - 12:12 Permalink
IkkeLinnie

@ mecánico para bicicletas
(schreef 20 jaar later, maar zeg maar 15 jaar)
Ja, vooruit, 3 jaar is natuurlijk nog wel jong. Maar vind toch wel dat er uitleg gegeven mag worden aan het kind wat er gaat gebeurenl En ook weer ja, schreuwen/krijsen/verzetten, zal ook echt wel blijven maar ik bedoelde meer het met 4 mensen vasthouden van het kereltje. Had het idee dat je het kind misschien beter bij vader/moeder op schoot kon laten zitten dat die m gewoon in zn/dr eentje vasthoud. Maar bij naderinzien is dit misschien wel erg lastig voor jullie, tandartsen om dan te verdoven. dus ja misschien was dit de enige oplossing, maar ben wel benieuwt of ie de volgende keer weer mee gaat....... (hij zal waarschijnlijk wel moeten, maar dat terzijde) Idd. charmant is anders.
ma, 07/23/2007 - 14:57 Permalink