Baby met bedorven melktanden (geen glazuur, inham vanwege onderontwikkeling)

Author:
robert4
Posted:
di, 10/17/2023 - 22:45
Mijn zoontje van 1 jaar en 3 maanden woont in het buitenland in Polen. Zojuist heeft zijn moeder van de tandarts te horen gekregen dat zijn melktandjes (voor boven) nauwelijks glazuur hebben (ze zijn ook slecht ontwikkeld) en nieuwe melktandjes dit probleem ook krijgen. De oorzaak zou medicijnen zijn die hij een aantal maanden geleden gekregen heeft tegen allergie. Daarbij heeft ze zijn mond waarschijnlijk niet goed schoongemaakt...

Hij krijgt nu de komende weken elke week een soort glazuurbehandel spulletje en daarna minder frequent (twee weken, maandelijks). Maar dit verhelpt het probleem niet, het zorgt alleen dat het niet erger wordt.

Is er op basis van deze informatie iets te zeggen over mogelijke andere behandelingen van een hagelnieuw melkgebit wat er zo slecht aan toe is? De tranen staan in m'n ogen en ik hoop zo dat er iets is wat hem kan helpen... Dank.
Tandarts_Richa…

Ik weet niet welk "spulletje" maar zou fluoride spoeling kunnen zijn. Gelukkig is dit het melkgebit en dat wil gelukkig niet zeggen dat het blijvend gebit ook aangetast zal zijn. Verder goed schoon houden en letten op voeding/drank. Maak een selfie v d tanden misschien kan ik dan meer zeggen...zo niet.
di, 10/17/2023 - 23:34 Permalink