Autisme, medicijngebruik, slechte tanden

Author:
Marielle62
Posted:
ma, 07/23/2012 - 23:09
Mijn autistische dochtertje van 10 jaar heeft doordat zijn al 6 jaar antipsychotica gebruikt altijd een ( te) droge mond.
Hierdoor heeft zij een erg slecht Melkgebit. Bovendien staan veel tanden scheef waardoor er bij het wisselen van de snijtanden een dubbele rij stond.
De tandarts heeft iedere melktand eruit moeten wrikken.Dat was aardig traumatisch.
Een keer heeft ze bij een kies een abces gehad zo groot als een knikker. Deze kies is getrokken.
Inmiddels is ze aan het wisselen van de hoektanden toe maar dit leid nu bij haar tot vele paniekbuien zodra een tand nog maar enigzins wiebelt.Nachtenlang onophoudelijk schreeuwen en gillen, op een dag moet ik soms wel 30 keer aan haar tanden voelen of ze nog steeds wiebelen. Ze heeft er zelfs diarree aanvallen en kokhalsneigingen en soms zelfs overgeven bij als ze er aan denkt dat al die melk hoektanden en kiezen er ooit nog uit moeten.
Kortom, het is geen angst meer maar het is inmiddels een obsessie geworden die haar leven nu al weken beheerst. ( sinds haar hoektand los ging staan)
Bovendien is door de tandarts vastgesteld dat 3 kiezen in haar mond ( waar zij sinds enkele weken chronisch pijn aan heeft) erg rot zijn.
Trekken is het advies.

Nu heb ik gehoord dat er bij kinderen zoals mijn dochter wel eens tanden getrokken worden onder narcose of een zgn. roesje.
Wie kan me hier meer over vertellen?
Ik kan zo op internet zelf niet zo heel veel vinden hierover.
Voor ik met mijn eigen tandarts hierover ga praten zou ik graag ervaringen horen en misschien adviezen?
Waar word dit gedaan?
is hier een speciale praktijk voor of moet ik hiervoor bij een kaakchirurg zijn?
Zijn er nog andere oplossingen dan een narcose?


Alvast bedankt.
Gr. Mariëlle
Lieneke

Ik kan u van harte aanbevelen om voor uw kind een verwijzing te vragen naar een CBT (Centrum Bijzondere Tandheelkunde). Ook lijkt het me verstandig om vooral veel preventie in te zetten en uw kind regelmatig naar de praktijk te laten komen voor vriendelijke behandelingen. Dus behandelingen waar geen enge of pijnlijke dingen gebeuren zodat ze het vertrouwen weer terug krijgt. Maar behandelingen zoals het aanbrengen van een fluoridelak, poetsles en polijsten.
Ik denk ook dat het slim is om de dat wat nu getrokken moet worden onder narcose te doen. Dan merkt ze er niks van en krijgt ze niet opnieuw bevestigd dat er enge dingen gebeuren bij de tandarts. Er zijn verschillende praktijken en/of ziekenhuizen die dit doen. Vraag aan de tandarts waarmee hij goede ervaringen heeft.
di, 07/24/2012 - 14:34 Permalink