antibiotica nodig???

Author:
jinte
Posted:
do, 02/09/2006 - 00:42
Mijn dochter (bijna 8 jaar oud) had al een tijdje last van dik en bloedend tandvlees boven haar kies. Inmiddels heeft ze er geen last meer van, maar de tandarts constateerde vandaag dat de zenuw dood is. De kies wordt niet getrokken omdat de tandarts denkt dat de kies die nog door moet komen dan niet meer voldoende ruimte heeft. (de 2 kiezen aan weerszijden zouden scheef in haar mond gaan staan, waardoor de blijvende kies geen plek meer heeft)
We hebben wel een flinke antibiotica kuur meegekregen, maar (we wonen op St Maarten, en daar schrijven ze erg snel antibiotica voor) ik vraag me af of dat nodig is. Hoe denken jullie daarover??
En wat is volgens jullie de beste oplossing?
Alvast bedankt!
Geke

Antibiotica is eigenlijk niet de oplossing om het probleem wat een dode zenuw in een kies veroorzaakt op te lossen. Als de antibioticakuur voorbij is, begint het probleem vaak weer opnieuw. Als de situatie van zo een belangrijke kies zo is, dus dat er duidelijk een ontsteking is die pijn veroorzaakt is de enige oplossing toch deze kies eruit halen. Want het duurt toch nog een tijdje voor de opvolgers doorbreken, dus daar op wachten heeft geen zin. Als het goed is, is haar blijvende grote kies, achter deze kies (ik neem aan dat je bedoeld dat dit de achterste melkkies is) al helemaal doorgebroken (dit is een blijvende kies). Als dit het geval is, kan het trekken van de melkkies niet heel erg veel kwaad. De blijvende kies kan wat verplaatsen, maar eventueel met orthodontie (spacemaintainers) kan deze ruimte opengehouden worden.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het laten weten. Zo'n ontsteking is vaak ook niet echt goed voor het kind, ze kan zich er toch minder lekker door voelen. Veel sterkte ermee.

:smt006 Geke
zo, 02/12/2006 - 21:21 Permalink