afgebroken tandjes in melkgebit

Author:
barbie46
Posted:
ma, 05/24/2004 - 19:10
Mijn dochtertje van twee jaar heeft in haar melkgebit 3 afgebroken tandjes.Het gaat om haar linker voortand en twee tandjes daarnaast. Het is begonnen met plekjes in haar glazuur en werd steeds slechter. Ik ben naar de tandarts geweest maar wilde niets doen omdat het slecht zou zijn om die tanden weg te halen i.v.m. het later moeten dragen van een beugel. Het werd echter steeds slechter en nu zijn al 3 tanden weg. Geen gezicht natuurlijk. Nu is mijn vraag: kan de tandarts echt niets doen want het idee dat zij nog minstens 3 jaar zonder voortanden moet lopen vind ik echt zielig. Bovendien slist ze nu erg omdat ze een groot gat heeft. Ik begrijp ook dat het haar melkgebit is en dat de tandarts waarschijnlijk niets zal doen, maar dit vind ik ook niks. Wie heeft een antwoord op mijn vraag? Alvast bedankt. Groeten Barbie 46.
kindertandarts

Wanneer de tandjes afgebroken zijn en nu eigenlijk niet meer zichtbaar zijn, betekent het dat er waarschijnlijk alleen nog maar worteltjes in de kaak aanwezig zijn. De worteltjes vormen een open verbinding van de kaak naar de mondholte waar bacterien en viezigheid in en uit kan.
Het is onverstandig op dit te laten zitten.
Er bestaat kans op ontsteking, zodanig dat ook nieuwe tanden kunnen worden aan getast.
Een gezonde mond zorgt ook voor minder kans op ontsteking op andere plaatsen.
Wanneer er op een gegeven moment bij uw kindje minder weerstand is kan zij een ernstige onsteking krijgen en ook een dikke lip, wang met pijnklachten. Dit moeten we natuurlijk voorkomen dus, hoe akelig het ook is de worteltjes moeten eruit.
Vraag in uw omgeving naar een tandarts die ervaring daarmee heeft. Het weghalen van tanden en kiezen hoeft echt geen trauma te zijn. Uit onderzoek blijkt het maakt niet uit wat voor ingreep je bij kinderen doet, maar hoe. Succes
ma, 05/24/2004 - 20:54 Permalink