Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
afgebroken melktand trekken | Tandarts.nl
1 post / 0 nieuw
afgebroken melktand trekken
Mama van Noor
Offline
Laatst gezien: 1 jaar 3 maanden geleden
Geregistreerd: 04/25/2019 - 20:26
door Mama van Noor vr, 04/26/2019 - 10:06
#1

Mijn dochter van net 2 jaar oud, heeft 3 maanden geleden bij een val een stuk van haar voortandje afgebroken. We zijn de kindertandarts geweest en het leek er verder rustig uit te zien, geen last met eten en drinken. Het tandje is wel grijs geworden. Aan de achterkant, waar het breukvlak zit, is het heel donker. Ze heeft sindsdien regelmatig slechte adem. Afgelopen week mocht ik haar tandjes niet meer poetsen en zag ik dat het boven het tandje erg rood was en er een puskopje op het tandvlees zit.

We zijn teruggegaan naar de tandarts, deze gaf aan dat het nu inderdaad ontstoken is. Ze heeft een antibiotica kuur van 1 week gehad. Over twee weken wordt er een foto genomen en verdere acties bepaald. Na wat doorvragen gaf de tandarts aan dat de kans nihil is dat er na de kuur geen actie moet worden ondernomen, en dat er twee optie zijn: wortelkanaalbehandeling of trekken. Waarbij wortelkanaalbehandeling bij een melktandje eigenlijk niet te doen is, dus het tandje zal er hoogstwaarschijnlijk uit moeten. We gaan over 3 weken op vliegvakantie, tandarts gaf aan dat de behandeling dan na onze vakantie plaats zal vinden.

Ik heb een aantal vragen:
- Is dit de juiste aanpak?
- Niet dat ik graag wil dat het tandje er uit gehaald wordt, maar is het niet gevaarlijk om het tandje zo lang te laten zitten?
- Mogen we wel vliegen als het tandje en de ontsteking er nog zitten? Ivm drukverschillen?
- Is er risico op aantasting van het kaakbot of onderliggende grote tanden?

Ik heb twee foto's toegevoegd.
Het hoektandje ernaast is overigens vrij geel, wat kan dat zijn?

Attachment: