Advies gevraagd

Author:
huub2
Posted:
di, 05/29/2018 - 13:08
Hallo,
Ik ben met mijn zoontje van 5 naar een kindertandarts verwezen omdat zijn gebit niet zo goed is. Helaas is onlangs een melkkies verwijderd omdat er een ontsteking onder zat. Mijn zoontje heeft nog een gaatje in een kies en deze zou gevuld worden. Nu heb ik vorige week foto's laten maken en helaas is het gat te groot en moet ook deze kies eruit volgens de andere tandarts. Ik vind het vreselijk. Hij heeft geen pijn. Is er echt geen andere oplossing? En ja ik weet dat de tanden goed gepoetst moeten worden etc etc. We doen echt ons best hiervoor. Waarschijnlijk is er al op jonge leeftijd een gaatje ontstaan en onze vorige tandarts heeft hier helaas dus niets mee gedaan. Nu zitten we met de ellende. Graag jullie advies.
vV

eruit is denk ik beter dan (op in de regel zeer ongelegen momenten zoals vakanties, weekenden) alsnog te moeten trekken wegens pijn. Overigens kunnen soms gaatjes zich heel snel ontwikkelen, en ligt daar meer aan ten grondslag dan alleen een tandarts die iets mist.voeding bv. gaat helaas steeds meer mis in tegenwoordig.
Ik zou het advies van de kindertandarts volgen (u bent daar niet voor niets heen gegaan neem ik aan.)
di, 05/29/2018 - 13:20 Permalink
huub2

Als antwoord op door vV

De ene kindertandarts zegt vullen en de andere zegt na het zien van de foto dat hij eruit moet. Mijn zoon heeft geen pijn en van de buitenkant is bijna niks te zien. Dus vraag me af wanneer wordt er besloten om de kies te trekken en wanneer niet. Ik las ook iets over het plaatsen van een voorgevormde kroon. Heeft dat zin?
di, 05/29/2018 - 13:42 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door vV

Ik denk dat de tandarts ziet dat er niks meer aan gedaan kan worden. Je kunt dan wachten totdat het pijn gaat doen en dan pas trekken, maar wie wil er nou pijn? Je wilt toch juist voorkomen dat er pijn ontstaat? Bovendien geven kleine kinderen lang niet altijd aan of ze klachten hebben....hier is het kiespijnstoplicht voor verzonnen. Dus het geen pijn hebben, vind ik geen argument om niet te trekken. Maar u stelt terecht de vraag of er geen RVS-kroontje geplaatst kan worden. Dat is inderdaad wellicht een oplossing. Is uw kind trouwens ook al onder behandeling van de mondhygienist? Want u noemt goed poetsten, en terecht, maar ik denk dat hier veel verder gekeken moet worden dan alleen dat. Ook vraag ik me af of beide tandartsen wel echt kindertandarts zijn...het is geen beschermde titel in zin geheel, dus wellicht kunt u eens nagaan of er echt de aanvullende studie is gevolgd.
wo, 05/30/2018 - 09:06 Permalink