abces bij grijs wordende melktand

Author:
jajo013
Posted:
za, 07/30/2005 - 18:53
Mijn dochter van 2 jaar heeft 1 van haar voortanden gebroken bij een val toen ze 1,5 jaar oud was. Nu is de tand langzaam aan het verkleuren (wordt dus grijs) sinds een half jaar. Vanmorgen zag ik dat er een groot abces zit boven die tand. Wat kan de tandarts hier aan doen? Ze heeft geen pijn ofzo................... :(

Graag jullie reactie

Sonja
carabelli

Er zijn door de breuk van de voortand bacterien bij de zenuw gekomen en hebben zodoende een ontsteking veroorzaakt in het kaakbot, met abcesvorming tot gevolg.

De ontsteking van uw dochter is dermate ernstig dat u zo spoedig mogelijk naar een tandarts moet gaan om haar te laten behandelen. Een dergelijk abces kan gevolgen hebben voor de blijvende opvolgers, ook al lijkt dat nu nog heel ver weg.
zo, 07/31/2005 - 19:07 Permalink
jajo013

Ik ben vanmorgen met haar bij de tandarts geweest. Voorlopig laat hij de tand zitten en krijgt ze een antibiotica kuurtje, zolang ze er geen pijn aan heeft wordt de tand niet getrokken, na de vakantie wordt bekeken hoe verder.
Hij geeft aan dat het beter is als de tand zo lang mogelijk blijft zitten ivm klachten bij het doorkomen van de blijvende tand.
Ik heb gemengde gevoelens over dit besluit, dus heb ik bij twee andere tandartsen een secund opinion gevraagd en ook zij zeiden hetzelfde. Voorlopig laat ik het er maar bij en hoop dat de antibiotica aanslaat.

:o Sonja
ma, 08/01/2005 - 14:45 Permalink
prondel

die kuur is niet zo nuttig
:(
de oorzaak van het abces zit er nog en de ontsteking komt terug. ik vind het echt telkenmale weer een dubieus verhaal die ab KUUR ZONDER DAT ER KOORTS OF REDENEN ZIJN TE VERZINNNEN.
Die tand moet er, sad but true, gewoon uit. en als ze dat niet aandurven moeten ze iemand verwijzen naar iemand dat dat wel durft. Dit is wel behandelen maar niet HELPEN.

Peter
ma, 08/01/2005 - 15:10 Permalink
sellie

Beste Sonja,

In het forum las ik dat je dochter eind Juli/Augustus een abces heeft gehad boven haar afgebroken tand.

Ik ben heel erg benieuwd hoe dit verder is afgelopen, want mijn zoontje heeft nu exact hetzelfde probleem.

Mijn zoontje is nu bijna 21 maand, met 16 maand is een van zijn voortand afgebroken na een val.

Afgelopen maandag zat er een grote abces boven zijn afgebroken tand, toen ik het aanraakte knapte het los en alle rotzooi kwam eruit. Daarna voelde hij zich opperbest, dus besloot ik het aan te kijken.

Totdat ik vanmiddag(donderdag) weer zag dat de abces terug was gekomen..... morgenochtend kan ik bij de tandarts terecht.

Nu ik een aantal verhalen heb gelezen waarbij uiteindelijk toch een tand gekrokken moet worden, heb ik de schrik aardig te pakken.

Nou ben ik erg benieuwd hoe het met jou dochtje is afgelopen, en of die antibiotica kuur wel een goede keus is geweest.

Mijn zoontje in de eerste 6 maanden 2 antibiotica keuren gehad, wat hij slecht heeft verdragen (darmen), dus ik ben hier een beetje huiverig voor.

Ik hoop dat je mijn mailtje wilt/kunt beantwoorden. Alvast bedankt.

Met vriendelijke groet van een ongeruste moeder,

Selma
do, 12/22/2005 - 15:34 Permalink