8 jaar en nog niet 1 tand gewisseld of kwijt

Author:
ramonaaa
Posted:
wo, 12/03/2008 - 20:46
hallo tandartsen
wie kan mij gerust stellen
mijn zoontje 8 jaar wisselt nog niet niks te zien dat er wat achter zit maar wel last van zijn kiezen hij kan geen vlees of korstjes brood meer eten
bij tandarts aangekomen geen gaatjes te vinden hij schijnd erg sterk en gezond melk gebit te hebben
echter met 2 maand oud had hij voor tanden al dus was ik van mening dat hij ook vroeg wisselen zou maar dus niet
wat nu ???
ben aan het rond kijken op internet maar kan niks soort gelijks vinden
wat is het probleem met mijn zoontjes gebit?
groetjes ramona
BJN

Het is niet heel vreemd, en komt vaker voor. Eerst komen er kiezen door achter de melkkiezen. Van het midden uit zijn er dan 2 tanden, een hoektand, twee melkkiezen, en een nieuwe blijvende kies (nummer zes). Pas daarna komen de voortanden in beweging, vallen uit, en de wisseltanden laten soms geruime tijd op zich wachten.

Als je het zeker wil weten kun je een OrthoPantomogram (OP) laten maken. Dat kan gemakkelijk op die leeftijd, en is niet overdreven. Alleen: niet elke tandarts heeft dit apparaat omdat het erg duur is. Elke orthodontist heeft het wel. Ook de kaakchirurg en implantoloog.

Vraag je tandarts wat hij er van denkt. Ga anders op eigen houtje naar een orthdontist. Dat mag zonder verwijzing. Dat is de specialist op het gebied van groei, wisseling en tandendoorbraak. Hou wel rekening met de kosten 50-100 euro (consult + OP), die worden meestal maar niet altijd vergoed (hangt van je verzekering af, dus navragen bij de verzekering (niet bij de tandarts/orthodontist!))
wo, 12/03/2008 - 21:06 Permalink