8 gaatjes in melkkiezen, wat nu te doen?

Author:
marlena
Posted:
wo, 04/13/2005 - 23:50
In december 2004 bij tandarts geweest met 4 jarige dochter. Niks aan de hand. Vandaag geweest, in alle kiezen een gaatje! Advies is om 4 kiezen te trekken en de andere te vullen. Volgens tandarts allemaal tegelijk trekken? Kiezen zitten dicht tegen elkaar en met diepe groeven.
Van de vier kiezen schijnen er twee niet meer gemaakt te kunnen worden, de andere twee kiezen te laten trekken omdat vullen op die kiezen, naast de andere vier te belastend zou zijn. Zoek naar andere mogelijkheden. Behandelmethode. Gehoord van carvisolv?
Op zoek naar kindertandarts in Gelderland.
Grote vraag blijft, hoe ze 8 gaatjes kan krijgen in vier maanden tijd, bij goed poets gedrag, geen overdadig snoep gedrag. Geen frisdrank.
prondel

persoonlijk zou ik op zoek gaan in de regio naar een kindertandarts want dergelijke gaatjes ontstaan niet in 3 a 4 maanden. Er is ofwel qualitatief zeer slecht glazuur aanwezig wat je tevoren ook al kan zien, of er wordt niet optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheid bij een 4 jarige de controle te doen. Welke het is, is me van afstand niet duidelijk. Kiezen eruit is wel het veiligst als je twijfelt over de behandelmogelijkheden bij kinderen van die leeftijd. Het is ook meteen de meest dramatische oplossing want je mist wel ineens 8 kiezen en dat geeft op termijn behoorlijk ruimte problemen voor het blijvend gebit.
Informeer eens naar een centrum voor bijzondere tandheelkunde in de regio, die kunnen vast een beter inzichty in de problemen en de te kiezen oplossingen even
NB: carisolv is leuk maar volledig ongeschikt voor dermate jonge kinderen. Het duurt te lang, het smaakt enorm goor en je moet toch verdoven omdat het vullen waarschijnlijk met allerhande apparaatjes gebeurt die tegen het tandvlees aanduwen. nog afgezien van de vulling zelf, die doet bij aanbrengen door afkoeling van de tand, soms toch wl pijn. Dus ja het bestaat, nee, niet echt een optie voor die kleine kabouter van je.

Succes
vr, 04/15/2005 - 19:14 Permalink