7 jaar en voortand afgebroken

Author:
Tjerk
Posted:
wo, 09/29/2004 - 21:09
Onze dochter heeft een stukje van de voortand afgebroken en word na 2 weken een beetje grijs, tandarts verwijst naar een orthodonist, maar deze heeft pas over 6 maanden tijd.
Heeft iemand een advies hoe we dit op korte termijn behandelt kunnen krijgen.
de digitale tandarts

Dergelijke verkleuringen kunnen duiden op een verandering van het levende binnenste deel (de pulpa). Mogelijk dat door het trauma bloedafbraakproducten zijn afgezet binnen in het tandbeen, in dit soort gevallen is het goed om te controleren of de tand nog van binnen leeft.

Dit is echter iets wat u tandarts in de gaten zou moeten houden en niet een orthodontist. Mogelijk dat de tandarts geen problemen constateert en daarom geen actie onderneemt, hou hem/haar echter wel goed op de hoogte van de verkleuring van de tand.

Het stukje afgebroken tand kan tegenwoordig weer goed hersteld worden m.b.v. witte vulling (composiet)

Laat even weten hoe het afloopt en veel beterschap toegewenst.
wo, 09/29/2004 - 23:01 Permalink
minique

M.a.w.: een foto laten maken door je tandarts!
Om je een idee te geven: bij een loszittende tand (wel weer iets anders natuurlijk dan een stuk eraf) moet er 1, 3 en 6 weken en 3 en 6 maanden na het ontstaan van het trauma een foto worden gemaakt (protocol NMT, dacht ik).

Succes en laat je alsjeblieft weten hoe het is afgelopen?

:smt006 Monique
do, 09/30/2004 - 08:21 Permalink
Tjerk

Ik had geschreven dat onze dochter naar een orthodentist was verwezen, maar dat is verkeerd, het moet zijn een ENDODONTOLOGE, deze specialisatie schijnen niet veel te doen heeft iemand een eventueel adres van een dergelijke specialist..of een ander advies.!
do, 09/30/2004 - 08:34 Permalink
minique

Een endodontoloog is een tandarts die gespecialiseerd is in wortelkanaalbehandelingen en die doorverwijzing is oké.

Bel even met jullie praktijk om naar adressen/telefoonnummers van endodontologen te vragen, zij moeten dat hebben!
Verder: ik heb begrepen dat er vaak een wachtlijst is voor endodontologen, maar misschien dat jullie tandarts kan bemiddelen dat jullie iets sneller terecht kunnen.

Succes!

:smt006 Monique
do, 09/30/2004 - 09:10 Permalink
de digitale tandarts

http://www.nvve.org voor een lijst van endodontologen. als je de situatie uitlegt aan de endontoloog mag je soms eerder komen of op een lijst geplaatst worden voor het overnemen van uitgevallen afspraken.
do, 09/30/2004 - 22:45 Permalink