3e keer kies trekken ivm ontsteking na boren (zoon 7)

Author:
Amarski
Posted:
za, 12/19/2020 - 22:21
Hallo,

Gebeurd het vaker bij kinderen dat er in ons geval 3x na het boren van een melkkies, 3x een ontsteking ontstaat waarna er getrokken moet worden?

Bij mijn zoon van 7 zijn in het afgelopen jaar 2 kiezen getrokken nadat er een bult op zijn tandvlees ontstond (ontsteking) korte tijd na het boren van een gaatje ( bij de 1e ontstond de ontsteking binnen 3 dagen en de 2e binnen 24 uur). Beide de 1e kleine kies boven. Nu is 2 weken geleden linksonder de 1e kleine kies geboord vanwege een gaatje. Bij het tandenpoetsen zien wij sinds gisteren een rode bult plus de kies zit iets los.

Onze zoon herinnert zich goed het trekken van de 2 vorige kiezen na het verschijnen van een bultje dus hij is enorm bang en verdrietig nu. We zien de bui al hangen dat de kies maandag inderdaad getrokken zal worden.

Ondanks dat de tandarts me wel een kundig iemand lijkt begin ik me nu wel af te vragen of het boren wel goed gaat telkens. Zoon blijft altijd stokstijf (van de spanning) liggen en houdt zijn mond netjes open dus dat is het probleem niet. Zoon is nu over zijn toeren dat voor de 3e een kies wordt getrokken. Wil graag voorkomen dat hij een tandartstrauma ontwikkeld. Daarom deze vraag of dit gewoon pech is of dat we beter kunnen uitkijken naar een andere tandarts?

Daarnaast weet ik niet wat we verkeerd doen qua verzorging tav zijn gebit waarin dus regelmatig gaatjes ontstaan. Volgens de tandarts bevinden de gaatjes zich tussen de kiezen. Nu flossen we ook naast 2x poetsen. Eetmomenten ongeveer 5 per dag en het is geen snoepkous. Gewoon een slecht gebit? In zijn leven tot nu toe 2x amoxicilline kuur gehad.

Met vriendelijke groet,

Bezorgde moeder
Lieneke

Wat ontzettend sneu! Ik vrees dat de gaatjes telkens zo diep zijn dat bij het boren de zenuw dusdanig geirriteerd raakt dat het ontstoken raakt. Zoals u zelf al zegt...het is zaak dat de gaatjes gestopt gaan worden. Ik kan u zo over het internet niet helpen. Daarvoor kunnen u en uw zoon een regelmatige coaching bij de mondhygienist krijgen. Ook een slecht gebit kan een goed gebit worden. Amoxicilline zelf heeft geen gevolgen voor het gebit, wel de reden van het gebruik en de omstandigheden waaronder dit werd aangeboden.
di, 12/22/2020 - 15:48 Permalink