3d Opinion gevallen kind

Author:
jmiani
Posted:
do, 12/06/2007 - 22:44
Mijn kind is gevallen, na behandeling van zijn lip (5cm gehecht) kwam ik erachter dat zijn 2 voortanden naar achteren gekanteld zijn. Mijn zoon is net 3 jaar en moet dus nog een aantal jaar met zijn gebid. Ik waarschuwde via de eerste hulp de kaakchirurg die de conlcusie tork dat ik de voortanden moest laten trekken een dag later onde plaatselijke verdoving.

Leuk geprobeerd maar eerst maar eens precies uitvogelen wat er aan de hand is.

Mijjn zoon is van de trap gevallen en heeft daarmee zijn mond ernstig beschadigd, na de hectingen werden wij direct doorverwezen naar de kaakchirurg die adviseerde om direct de volgende dag de tanden (2 voortanden) te laten verwijderen. ik twijfel niet aan zij deskundig oordeel maar wild wel alle mogelijkheden bekijken, zo gezegd en gedaan ik naar de eigen tandarts, die concludeerde dat de tanden inderdaad ver naar achteren geplaatst waren (we waren de dag vantevoren nog bij de tandarts geweest voor controle) maar dat we beter af waren door zet te laen zitten, tanden kunnen namelijk altijd verwijderd worden maar zelden teruggeplaatst.

Hij adviseerde ons dat in 90% van de gevallen de tanden (niet melk) gezond terug groeien en dus verwijdering tenzij comlplicaties niet nodig is.

Ik hang sterk naar het advies van de tandarts maar ben niet geheel onpartijdig omdat ik mijn kind niet graag zonder tanden zie de komende jaren, echter wijsheid preveleert.

Is er iemand die mij kan helpen in deze situatie:

vraag 1, 2 verschillende adviesen wat moet ik doen, gevoel volgen of afgaan op de hoogste in rang ? kaakchirurg?
vraag 2, gewoon lekker aankijken en beslissing nemen waneer het een probleem wordt, we hebben reeds horror stories gehoord over rottende tanden e.d.

Zoals je zite geen samenhangend verhaal dus alle hulp is welkom..

Jean Pierre

+316*********
de digitale tandarts

Soms kunnen de melktanden spontaan weer op hun plek terechtkomen nadat ze in het tandvlees zijn geduwd (intrusie), het is echter wel afwachten of d e kiemen van de blijvende elementen niet beschadigd zijn en om ergere schade te voorkomen, bij elke teken van ontsteking direct laten verwijderen.

Let er op dat de tanden niet donker verkleuren of dat er een blaasje op het tandvlees ontstaat (fistel), beterschap!!!
vr, 12/07/2007 - 14:10 Permalink