3 jaar en twee voortanden eruit !

Author:
LindaK
Posted:
ma, 12/29/2003 - 23:50
mijn zoon was drie jaar toen zijn twee melk voortanden er uitgingen binnen 1 week allebei de rest zit nog muurvast.

Kan dit zo vroeg en zo spontaan, meestal begin je toch te wisselen met een jaar of 6
inmiddels is hij vier en hij heeft nog steeds geen nieuwe voortanden.

moet ik me zorgen gaan maken??
IlsevdA.

Hoi Linda,

Ik weet niets van tanden die er spontaan uit gaan. Wel zit er een meisje in Femkes klas (net 4) die enkele voortanden eruit heeft moeten laten halen toen ze nog erg jong was. Zij loopt gewoon zonder voortanden, alsof ze aan het wisselen is. Ze krijgt nog geen nieuwe tanden...

Een ander meisje op haar school begon al te wisselen op 5 jarige leeftijd. Ik weet niet of ze al nieuwe tanden heeft.
Maar 3 jaar is erg vroeg. Heb je al eens aan de tandarts gevraagd?

Groetjes IlsevdA.
di, 12/30/2003 - 19:37 Permalink
minique

Volgens mij zit er heel veel verschil in het tijdstip waarop kinderen beginnen te wisselen. Een meisje bij mijn dochter in de klas begon al te wisselen toen ze nog maar net 4 was en dat ging razendsnel. Mijn dochter begon veel later met wisselen: zij was al bijna 7). Zij heeft ook gehad dat de melktand eruit was en het bijna een jaar duurde voordat de volgende tand doorkwam.
Maar als je het niet vertrouwt: aan de tandarts vragen, een telefoontje is misschien al genoeg om je gerust te stellen!

Groetjes,
minique :grin:
wo, 12/31/2003 - 10:18 Permalink
LindaK

dank jullie voor de reactie's

nou wat ik heb gedaan is de twee voortanden meegenomen naar de tandarts en die laten zien, ik denk erover om toch maar een foto van Glenn zijn mond te laten maken wellicht dat er dan wat duidelijkheid komt

ik ben een beetje angstig gezien de topics hieronder dat de tanden wegblijven en dat er bruggen, kronen, implantaten aan te pas komen

natuurlijk is het nog heel vroeg om iets te zeggen en misschien is het allemaal niet nodig vandaar mijn vraag of het bij iemand bekend is.

Kelvin daarin tegen, wisselt en spontaan komen direct nieuwe tanden, klaar is Kees

hopelijk krijg ik nog meer reactie's

grt Linda
zo, 01/04/2004 - 19:31 Permalink
Carla de W

Inderdaad, sommige kinderen komen mijn klas binnen met 4 jaar en alle melktanden nog, anderen hebben al een paar blijvende tanden.
Het record was een meisje met 4 garages en 3 blijvende tanden, dus 7 tanden eruit. Dat was wel veel vond ik zelf, maar het blijkt te kunnen.
wo, 01/21/2004 - 17:40 Permalink
kindertandarts

Het is niet erg zinvol om aan de hand van de summiere beschrijving conclusies te trekken betreffende diagnose. Je suggestie om de tanden mee te nemen en de tandarts te vragen om rontgen foto's te maken is een veel betere suggestie. Wellicht kun je het probleem nog beter gewoon voorleggen aan je tandarts en vragen wat hij/zij voor een diagnose kan stellen.
vr, 01/23/2004 - 00:51 Permalink