2de keer een gaatje

Author:
Joyce74
Posted:
za, 08/09/2003 - 15:15
mijn zoontje van 4,5 jaar heeft nu voor de tweede keer een gaatje hij poets zeer goed 3 tot 4 keer per dag en heeft buiten zijn 3 maaltijden maar 2 keer een tussendoortje.
Nu hoorde ik dat kinderen die astma hebben en daar medicijnen voor gebruiken er een slecht gebit van krijgen wie weet hier meer over want hij heeft 3 jaar lang heel veel medicijnen gebruikt (die hij nu niet meer gebruikt) wel gebruikt hij nog antihistamine.

Groetjes Joyce
angele

Hallo,
Ik heb de toppic geschreven over zoontje met 4 grote gaatjes. Hij heeft dus ook astma. Hij gebruikt hoge dosering seretide en ventolin. De tandarts zegt dat het er wel mee te maken kan hebben, maar eerlijk gezegd denk ik niet dat ze er erg veel van weet. Ik heb de boeken er op nageslagen weet wel dat flixotide ( wat ook in seretide zit) calcium in de botten verminderd. Vandaar een lichte groeiachterstand. Calcium heeft toch ook invloed op de tanden? Hoop dat een tandarts er op reageerd die precies weet hoe het in elkaar steekt. Ik poets zijn tanden nu NA het inhaleren maar of dat wat uithaalt???????? Succes ermee, gr. angele
zo, 08/10/2003 - 08:35 Permalink
Joyce74

mijn zoon gebruikte 4 keer per dag ventolin en 4 keer per dag flixotide door de inhaler daarna is hij gaan stomen dus moest hij 5 keer per dag 20 minuten aan de ventolin stomer zitten en 2 keer per dag aan de flixotide stomer we zijn erg blij dat hij deze medicijnen niet meer nodig heeft maar hij heeft 2 jaar lang een zeer hoge dosis gekregen.

groetjes joyce
zo, 08/10/2003 - 09:24 Permalink
de digitale tandarts

Glazuur bestaat wel voor een groot deel uit calcium, maar een tekort aan calcium is vnl te merken tijdens de vorming van de tanden en kiezen en zal na de doorbraak niet echt meer van invloed zijn.

Zover ik weet bevatten astma medicijnen/inhalators geen suiker, mogelijk dat ze omdat ze de afweer remmen wel tandvleesontstekingen zouden kunnen veroorzaken. Veel astma patienten hebben een mondademhaling waardoor ze ook eerder een droge mond krijgen. Speeksel is zeer belangrijk, onder andere door het neutraliseren van zuren en de reinigende werking. Een droge mond zou dus eerder gebitsproblemen kunnen veroorzaken.

Met vriendelijke groet.

[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2003-08-10 12:47 ]
zo, 08/10/2003 - 12:46 Permalink