2 vraagjes over tandenpoetsen bij kleintjes.

Author:
Cil
Posted:
zo, 09/04/2011 - 20:21
Hallo allemaal,

Dit wordt mijn eerste berichtje op dit forum, ik ben benieuwd!

Mijn zoon is nu 6 (wordt in nov. 7) en heeft al veel gewisseld, hij lijkt een beetje voor te lopen vergeleken met het gemiddelde wat op het 'wisselschema' staat. Hij heeft zijn 4 voortanden gewisseld en onder zijn (geen idee hoe ze heten, sorry!) tanden die direct naast de voortanden zitten. Wellicht nutteloze informatie, ik zal nu tot mijn vragen komen.

1) Ik poets nog steeds zijn tanden. Is dat raar? Vanaf welke leeftijd "hoort" een kind zelf zijn tanden te poetsen? Hij is nogal lomp in zijn motoriek en ik ben bang dat hij nog te jong is om echt goed zijn tanden zelf te poetsen. We poetsen electrisch.

2) Die tandplakverklikkers, is dat goed? Ik ken ze nog van vroeger maar mocht ze toen ineens niet meer gebruiken (van wie en waarom weet ik niet meer), maar ik kwam ze laatst tegen. Kunnen deze verklikkertjes kwaad? Zo nee, dan wil ik het misschien gaan inzetten als middel om hem straks zelf te leren poetsen.

Hij heeft nog nooit gaatjes gehad (ik las laatst een artikel waaruit bleek dat dit nogal bijzonder was) en ik ben vrij strict met snoepen en drinken. Zoet drinken moet hij van mij in een keer opdrinken en (uiteraard!) poets ik 2x per dag zijn tanden.

Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden, alvast bedankt!
Miriam1978

Mijn dochter is zes en ik poets haar tanden ook nog steeds. Zij heeft alleen haar onder voortanden gewisseld, maar volgens mij wordt ouders aangeraden tot een jaar of tien (na te) poetsen. Mijn dochter heeft ook geen enkel gaatje en dat wil ik graag zo houden. Wij poetsen haar met de hand met een kindertandenborstel, elektrisch vindt ze niet prettig.
zo, 09/04/2011 - 20:28 Permalink