2-jarige gevallen en misschien schade aan blijvende tanden l

Author:
mioumiou
Posted:
di, 02/10/2004 - 18:05
Vorig juni is mijn jongste dochter (toen net 2 jaar) heel hard op haar mondje gevallen (aan haar praten is niets te merken hoor :wink: ). Het bloedde hevig en haar voortanden zaten een beetje los. In de tijd erna zijn die weer gewoon vast gaan zitten, maar onze tandarts zei toen dat als ik pukkels zou zien bij haar tanden, ik dan bij hem langs zou moeten gaan, omdat hij de tanden dan alsnog zou trekken. Ik nam aan dat hij bedoelde binnen korte tijd na het ongeval.

Nu kreeg ze een maand of 4 later inderdaad een pukkel bij haar tanden. In eerste instantie dachten we dat ze haar tandvlees een beetje beschadigd had omdat ze wel eens met een stukje speelgoed in haar mond zit. Het duurde echter wel een aantal weken voordat hij weer verdween. Nu loop ik al een tijdje met een ongerust gevoel rond. Zou ik dit toch moeten melden bij de tandarts? Of kan dit er niets meer mee te maken hebben. Ze is nu bijna 3 en in principe nog niet onder behandeling van de tandarts.
minique

Als je met een ongerust gevoel rondloopt: bellen met je tandarts! Leg het aan hen voor.
Ik ben zelf heus niet zo'n type dat snel belt met de t.a., maar ik heb afgelopen dagen ook gemerkt dat het beter is om wel te bellen en de tandarts even te laten kijken.

Als je belt, laat je dan ook even weten hoe het is afgelopen? Daar ben ik wel benieuwd naar.

Groetjes,
minique
wo, 02/11/2004 - 08:43 Permalink
natascha31

als er een bultje komt op het tandvlees, betekent dit dat er een ontsteking zit en dat de tand waarschijnlijk getrokken moet worden. neem even contact op met je tandarts
vr, 02/13/2004 - 22:32 Permalink