Zwelling na apex-resectie

Author:
Valeria
Posted:
do, 11/23/2006 - 10:45
Hallo

Ik heb 3 jaar een ontsteking gehad bij de voorste kies linksboven.
En maandag is er een apex-resectie gedaan (ik wilde niet eerder naar de kaakchirurg omdat ik dacht dat het vanzelf zou weg gaan.)
Ik kreeg van de kaakchirurg een recept mee voor ibuprofen 600 bruistabletten, en ik moest maar spoelen met zout water.

Die dag verliep verder goed, en ik heb er een tijd lang ijs tegenaan gehouden. Die nacht begon mn wang op te zetten, en sindsdien lijkt het alleen maar erger te worden. Onder mn oog zit sinds vannacht een grote zwelling met vocht.

Ik kreeg een bijlage van de apotheek mee waarin staat dat je door ibuprofen 600 bruis vocht vasthoudt. Wordt daar dan ook die vocht in mn wang mee bedoelt? Want de zwelling lijkt er echt niet minder op te worden nadat ik zo'n bruistablet neem.

En eergisteravond en gisteren heb ik wel even met bocosan gespoeld, maar ik las net op het internet dat dat juist helemaal niet mag :-? . Is dat echt zo?

En weet iemand hoe ik anders van die zwelling af kom? Warm houden, of koud houden, veel bewegen of juist niet?

Bvd Valera
Newtan

Hallo Valera

Het kan geen kwaad, maar het ziet er natuurlijk niet uit.
Waarschijnlijk is het een bijwerking van het maken van het luikje in het tandvlees. Dat veroorzaakt dan een bloeduitstorting. Die onderdruk je dan met ijs. Als hij wegblijft is dat mooi. Maar soms zwelt het toch op als je lekker warm gaat liggen. Dat moet dat vanzelf wegtrekken. Brufen bruis ofzo helpt daar goed tegen. Net als flink bewegen, want dan stroomt het goed door en neemt steeds een beetje meer vocht mee. Warm houden bij de kachel/open haard of met een infraphil rode lamp helpt ook.

Na twee dagen mag je rustig af en toe spoelen met waterstofperoxide of Bocasan. Dat moet je niet overdrijven, maar 2 of 3 keer per dag kan geen kwaad. Maar het helpt niet, want het vocht zit binnenin.
do, 11/23/2006 - 20:20 Permalink