Zwelling kaakoperatie

Author:
schaiko
Posted:
ma, 07/24/2006 - 19:55
Ik heb van de kaakchirurg gehoord dat de definitieve zwelling in mijn aangezicht pas volledig weg zal zijn na 6 maanden ofzo, maar ik wilde weten of er geen manier bestaat om dit proces sneller te laten verlopen... Kan het helpen wanneer je op de gezwollen plek af en toe wrijft? Douche ik het beste met koud water? Dit alles had ik dus nog effe graag geweten, alvast bedankt!
Laura_Morris

6 maanden?
Wat voor operatie is dat dan?
Daar heb ik nog nooit van gehoord namelijk!

Ik had overigens homeopatische pillen gekregen van mijn homeopaat.
Of het geholpen heeft weet ik niet, de zwelling was na 1 week en 2 dagen weg.
Maar de zwelling had ook 2 weken kunnen duren dus tja!
Kan je niet even navraag doen bij de drogist wat hun adviseren of bij de apotheek.
wo, 07/26/2006 - 10:07 Permalink
Dimi

na +-2 weken is de echte opvallende zwelling weg, en na 4 weken zie je eigenlijk het echte resultaat, alles komt scherper te staan. maar dan nog heb je een hele minimale zwelling die bijna niet waarneembaar is , en die gaat over een periode van 6 maanden weg, niets om u zorgen over te maken !!
wat je moet doen om de zwelling tegen te gaan is IJS, IJS IJS IJS, de eerste week vooral veel ijs opleggen, that's it :)
wo, 07/26/2006 - 12:40 Permalink
Alencoo

Ik vraag me af, is die zwelling er ook de reden van dat de mondopening beperkt is na de operatie? Aan het kaakgewricht wordt verder niks gedaan, dus daar zou het toch niet aan kunnen liggen?
wo, 08/02/2006 - 12:40 Permalink
maria_21

tja dat vraag ik me ook af. bij mij is de zwelling binnen een week weg. heb nu alleen nog een gele nek en hals, hoop dat t snel weg gaat. maar indd kan m;n mond niet helemaal open zo als normaal, wel steeds beterder maar niet optimaal. zal eens vragen tijdens m;n controle afspraak.
groetjes en succes ermee
wo, 08/02/2006 - 22:21 Permalink