Zwelling en mogelijk abces na trekken verstandskiezen

Author:
fra
Posted:
vr, 11/05/2010 - 14:04
Dag allemaal,

Ik heb een aantal vragen en hopelijk heeft iemand hier een gedegen antwoordt op,

Afgelopen maandag 1 november, zijn mijn beide verstandskiezen aan de linkerkant getrokken. Dit was voor mij de eerste keer en zoals ik van de kaakchirurg begreep ging het niet geheel vlekkeloos, de onderkant zat wat vast waardoor hij veel heeft moeten boren. Maar de aanhouder wint en ze z'n beide eruit gekomen.

De dagen daarop heb ik mijn mond goed schoongehouden, gespoeld met het voorgeschreven spoelmiddel en vele verschillende soepen naar binnengewerkt. Zelfs de zwelling ging naar mijn mening wat afnemen. Wel heb ik twee nachten een zware zweetaanval gehad, wat volgens mij wijst op koorts.

Alleen gisteravond, donderdag 4 november, ging het mis. Niet zozeer mijn de wond in mijn mond alswel mijn zwelling ging meer pijn doen. Een stekende golvende pijn. Heel vervelend en erg pijnlijk.

Ben hierop vanmorgen, vrijdag 5 november, terug naar de kaakchirurg geweest en deze vertelde mij dat ik even moest afwachten. Het kon zijn dat de zwelling gaat ontsteken, een abces of zoiets of dat dit vanzelf wegtrekt. Mocht het nou echt helemaal misgaan heeft hij voor de zekerheid een antibiotica uitgeschreven.

Mijn vraag is nu, hoe kan zich er een abces vormen in een zwelling, de wang is toch niet open geweest en heeft zodoende toch niet de mogelijkheid gehad tot ontsteken? En ten tweede, en dit is volgens mij heel lastig te bepalen, hoelang kan ik hier nog last van hebben?

Ben nu aan de Brufen (zakjes van 600 mg), mag hier maximaal drie van per dag, maar als dit niet voldoende is tegen de pijn mag ik deze samen slikken met paracetamol (500 mg).


Ik hoop dat er iemand is die mij wat antwoorden kan geven,
Doffstein

Altijd moeilijk om zonder klinisch plaatje hier een goed antwoord op te geven. Normaal gesproken is er ALTIJD zwelling als er een flap gemaakt is en er kaakbot weggeboord is....dit is dus normaal. Na drie dagen moet dit langzaamaan afzakken. Mochten na drie dagen meer klachten optreden dan kan er sprake zijn van voedsel in het wondje waardoor er een gestoorde wondgenezing optreedt. Soms ontstaat een abces welke met een klein sneetje te draineren valt. Een antibioticum heeft in principe geen zin als er pusdrainage op te wekken is. Wellicht dat de kaakchirurg het wondje goed kan uitspoelen en kan zien of er pus/voedselresten mee komen. Ik zou als het te lang duurt terug gaan naar de behandelaar. Eventueel foto laten maken om te zien of er echt niets meer zit. Soms heb je gewoon pech na het verwijderen van een verstandskies.

succes ermee

MD
zo, 11/07/2010 - 22:10 Permalink