zeer extreme botresorptie (botafbouw bovenkaak)

Author:
thalita39
Posted:
di, 02/28/2012 - 11:59
Al ruim vier jaar ben ik bezig om implantaten in de bovenkaak te krijgen zodat ik een vaste prothese kan krijgen . Heb nu een gewone losse prothese.

Na 2 jaar alles mislukt omdat er te weinig kaakbot zat. Alle implantaten eruit en bottransplantatie gehad met eigen bot ( kaak afgeslepen en dit bot vermengd met kunstbot) boven en onder en de kaak weer glad en egaal gemaakt. Vervolgens implantaten erin. Totaal 6. Twee implantaten zaten na paar maanden los en bleek al het geimplanteerde bot verdwenen te zijn. Weer opgevuld met kunstbot en nieuwe implantaten. Binnen 2 maanden was het bot weer verdwenen. Een raadsel volgens implantoloog.
Uiteindelijk zijn een paar weken geleden alle implantaten verwijderd en zit ik nu met een prothese die niet past . Bovendien kan de tandtechnicus geen passende prothese maken omdat de kaak dusdanig vlak gemaakt was (voor de vaste prothese op implantaten) dat er geen houvast is. Bovendien is er erg veel botverlies in zeer korte tijd.

Nu was er wel een Vitamine D tekort geconstateerd maar dat is geen reden voor zo'n extreem botverlies. Draag al 15 jaar een prothese. Heb ook weinig doorbloeding in de met name bovenkaak.
Implantoloog wil mij doorsturen naar kaakchirurg. Ikzelf wil alleen nog maar naar een kaakchirurg gespecialiseerd in extreme botafbouw. Ik moet weer een botopbouw hebben om een goede prothese te kunnen dragen. Maar er is al door velen van alles geprobeerd en nu geen polonaise meer aan mijn kaak. Daarvoor heb ik voor niets te veel pijn geleden de laatste jaren.

Volgens implantoloog ben ik een uitzonderlijk geval, echter ik kan mij niet voorstellen, dat er niet meer mensen met een soortgelijke ervaring zitten.

Welke kaakchirurg kan mij helpen, wie heeft ervaring ? Ik zit thuis (omdat ik gebit amper in kan hebben), geen sociaal leven, geen werk, inbegrip om je heen ..en de angst voor de toekomst met een kaak waarin het bot verdwijnt als sneeuw voor de zon.

HELP MIJ !!!