Ze moeten eruit!

Author:
Litaatje
Posted:
ma, 10/17/2011 - 17:10
Heb 4 jaar geleden een 4 delige brug op 2 implantaten laten zetten daar alle vier mijn voortanden ontstoken waren door overbelasting en heb nu ook al 4 jaar pijn.Soms is het wat beter maar altijd voel ik mijn tanden.Ben echt al overal geweest om er naar te laten kijken en heb al een nieuwe brug er op gehad daar de vorige te stark stond maar heb nog altijd pijn .Een borrelend , prikkend gevoel van binnen om de implantaten en geirriteerd of kapot tandvlees aan de achterkant.Nu ben ik zover dat ze er uit moeten.Ben deze week nog in Erasmus geweest en is een speciale foto (3D) gemaakt en ook daar kon men niet op zien.Alleen de kaakchirurg in het Ikazia ziekenhuis zag op een foto wat zwart verkleuring om de implantaten en deze stuurde mij dan door naar het Erasmus maar helaas ... daar zagen ze weer niets!!??
Nu moeten ze eruit , dan maar een plaatje.Heb sinds een paar weken ook een vieze bittere smaak die vanuit mijn neus naar mijn mond loopt , staat misschien hiermee in verband ?
Wat kan ik nu het beste doen en waar moet ik beginnen om ze er uit te laten halen , ik weet het gewoon niet meer!!
Gatsonides

Kleine vraag, heb je je laten testen op een titanium-allergie. 5 -10% heeft een titaniumallergie in meer of mindere mate. Ik bedoel geen huidtestje, maar een test waarbij je lymfocyten afweer-reactie op metalen wordt getest. Deze test zal kunnen aantonen, waarom je je zo voelt.
Je wordt op LHH waarden in je bloed getest tov materialen. Hier kan een oorzaak uit komen!!
Als je de oorzaak hebt, doe je niet meer aan symptoombestreiding. Belangrijk is dus dat je geen ontstekingsreactie meer hebt.

Een goede implantoloog, kaakchirurg laat je onderzoeken, om je lichaam als geheel te zien in deze situatie
zo, 11/13/2011 - 13:18 Permalink
Pasja

Goede tip van Gatsonides. Er bestaat een web-site implantaatpijn.net, ik weet niet zeker of ik de extentie goed heb, misschien heb je hier wat aan. Ook hier wordt geadviseerd je te laten testen op titanium-allergie alvorens aan implantaten te beginnen. Een ander advies van deze site is om te laten testen of de zenuwen wel daadwerkelijk afgestorven zijn alvorens te implanteren.

Ik heb zelf inmiddels ook 1 implantaat en heb deze testen toen ook niet laten doen. Of alles in orde is met dit eerste implantaat weet ik nog niet. Er was ook sprake van botopbouw. Dit is nu genezen en kan definitieve abutment en kroon erop en dan maar kijken of alles goed gaat. Nu moeten er volgend jaar nog 3 implantaten geplaatst worden en wil toch getest, denk ik.

Groet Pasja
ma, 11/21/2011 - 20:29 Permalink
Litaatje

Even updaten..

Weer bij kaakchirurg geweest in Ikazia en weer nieuwe foto ; hij ziet toch echt iets wat niet goed is en prikte bij tandvlees precies de pijnlijke plaatsen aan!!Vieze smaak is overgegaan dus waarschijnlijk van verkoudheid ofzo.
Moet nu woensdag a.s. naar CBT in Rotterdam , maar wat mij aangaat mogen ze eruit , liefst zo snel mogelijk , ben na plm 5 jaar pijn aan het eind .
Nog bedankt voor de tip .

Gr Lita
za, 02/18/2012 - 21:53 Permalink
Chris888

Hoi, ik neem aan dat jij dezelfde Lita bent die voor de brug op implantaten al veel ellende met een aantal facings heeft gehad. Wat naar dat de implantaten ook geen goede oplossing (b)lijken te zijn. Sterkte.
zo, 02/19/2012 - 12:24 Permalink
Litaatje

Ja dat ben ik inderdaad!Alle ellende is inderdaad begonnen na het plaatsen van 4 facings, alles ontstoken en tanden er uit moeten laten halen.Maar helaas implantaten was dus geen oplossing...en het gekke is dat ik echt overal al geweest ben maar niemand kan echt iets vinden.Ik loop hele dagen met een zeurende pijn en ook pijnstillers helpen niet.Het is net of er constant een strak elastiek om mijn tanden getrokken word en dan is het net of er luchtbelletjes om mijn tanden zit .Het is eigenlijk niet te omschrijven .Alleen als ik mijn kiezen strak op elkaar klem is het wat beter.
Nu moet ik 24 mei naar de ACTA in Amsterdam en wanneer zij ook niets vinden dan gaat de kaakchirurg ze eruit halen.Hij blijft erbij dat ze niet geheel in het bot zijn gegroeid maar een gedeelte in tandvlees ??
Heb natuurlijk geen garantie dat pijn dan weg is maar dan heb ik er echt alles aan gedaan.
Dus afwachten maar weer...

Groeten
do, 05/03/2012 - 22:31 Permalink
fransaki

Als er bij de ACTA niets te vinden is zou ik eens een goede anamnese laten afnemen, je weet geen diagnose zonder anamnese, geen prognose zonder diagnose. Misschien zou een drie-sporen anamnese uitkomst kunnen bieden, bij een CBT moeten ze dat wel kunnen. Ik ken natuurlijk je situatie niet , maar het klinkt of je de afgelopen jaren al heel wat mee hebt gemaakt.
do, 05/03/2012 - 22:45 Permalink