Zal deze brug 'houden'? Dringend advies gevraagd!

Author:
ienie26
Posted:
ma, 01/26/2009 - 20:46
Ik zal mijn verhaal zo kort en duidelijk mogelijk proberen te houden...
Eerst en vooral moet ik vermelden dat ik nu al jaren naar tandartsen ga en mijn vertrouwen zo goed als verdwenen is, samen met mijn geld (vergeef me deze opmerking... :-?
Maar goed, dit is mijn verhaal op dit moment:
In september 2008 brak één van mijn voortanden af (onder het tandvlees). Mijn huidige tandarts vertelde me dat de tanden er naast 'op termijn' ook zouden verloren zijn en stelde voor de vier voorste tanden te trekken. Ze zou een brug maken die die vier voorste tanden zouden vervangen, de brug zou steunen op mijn twee hoektanden. Enige tijd later zijn de vier tanden in kwestie getrokken en de hoektanden afgeslepen. Dit is ook de huidige situatie.

Helaas kwam die voorlopige brug die ik nu nog steeds draag om de twee à drie weken los en wel op de meest vervelende momenten (Oudejaarsdag, op zondag,...) Ze brak op een bepaald moment, in een tandlabo is ze terug gemaakt.
Door bij veel verschillende tandartsen te komen hoorde ik vanalles.
Ik hoorde tot nog toe van 3 andere tandartsen en van tandtechniekers die mijn voorlopige brug herstelden dat ik die voorlopige brug ZEKER NIET moet vervangen door een definitieve!!
WANT een brug met 2 pijlers (hoektanden) kan nooit 4 tanden vervangen. Met andere woorden: deze brug zou nooit kunnen houden!!
Wat ik zou moeten doen?
De ene zegt dat een brug van vier elementen méér pijlers moeten hebben: dus naast de hoektanden ook de tanden ernaast slijpen en dan zou de brug kunnen 'houden'.
De andere zegt: implantaten. Een grote investering maar wel een duurzame. Probleem: mijn hoektanden zijn intussen geslepen....
Nog een andere zegt: neem een prothese die de ontbrekende tanden vervangt: een klikprothese zou het meest praktische zijn.

Ik ben stillekesaan ten einde raad. Ik vertrouwde mijn huidige tandarts MAAR klopt dit dat een brug op twee pijlers geen vier elementen kan dragen?????

Ik wil gewoon een duurzame oplossing. Ik wil een eerlijk advies en niemand die mij wil behandelen omdat men in mij een goudmijn ziet.

Wat denken anderen??? Ik ben 26 jaar... Ik wil terug een mond zonder zorgen!!!
robinson

Een 6-delige brug op 2 pijlers, tja.
Zou zelf voor 4 pijlers gaan, dus de 1e kleine kiezen erbij betrekken.
Andere mogelijkheid is een frame met kronen en precisie-verankering.
Implantaten zijn natuurlijk ook mogelijk.
Esthetisch kan het met implantaten natuurlijk een stuk fraaier worden, maar bedenk wel dat dit een flinke investering is.
Niet alleen in geld maar ook in tijd.
ma, 01/26/2009 - 20:54 Permalink
ienie26

Een 6-delige brug op 2 pijlers, tja.
Zou zelf voor 4 pijlers gaan, dus de 1e kleine kiezen erbij betrekken.
Andere mogelijkheid is een frame met kronen en precisie-verankering.


Wat is een frame en precisie-verankering?

Ik dacht ook al dat de brug die mijn tandarts nu wil doen op 4 pijlers zou moeten rusten maar ja zij houdt vol dat 2 pijlers voldoende zijn! Ik heb nu al van verschillende andere tandartsen gehoord dat dit dus niet het geval is. Waarom houdt ze voet bij stuk vraag ik me af?
Daar sta je dan met een mond zonder tanden...
di, 02/03/2009 - 10:17 Permalink