Wortelpuntonsteking overgegaan naar wang?

Author:
miss_C
Posted:
di, 05/14/2013 - 07:44
Beste forumleden

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen want ik wordt hier zo angstig van.

Ik kreeg 5 dagen geleden pijn aan kies.
Vervangend tandarts zag op foto flinke wortelpuntonstekingboven 2 kiezen die beide een wortelkanaalbehandeling hebben ondergaan jaren geleden, en de tandarts kon met haar priem onder tandvlees zo naar de ontsteking. Dat is heel slecht teken maar daardoor kan de onstekingtroep wel naar buiten sijpelen en dat voorkomt ondragelijke pijn.
Ik kreeg pijnstilling , antibiotica en een doorverwijzing naar kaakchirurg. En de mededeling dat zij denkt dat ik allebei de kiezen ga verliezen omdat het te laat is voor apexresectie.

Na het weekend onderschreef mijn eigen tandarts die diagnose maar raadde juist af met antibiotica te beginnen omdat het weinig zin zou hebben (ik was er idd nog niet mee begonnen).

Diezelfde avond (gister)ging mijn wang enorm zwellen, en dan bedoel ik de huid vanaf mijn neus tot tot oor tot kaak. En geen pijn meer aan kies , ik kan ineens gewoon weer bijten zonder pijn! Ik schrok van de dikke wang en ben nu toch maar met de antibiotica begonnen.
Het feit dat de kies nu niet meer pijnlijk is maar mijn wang wel, vind ik eng. Heb ik nu een nieuw probleem erbij? Moet ik niet met spoed behandeld worden? WEet iemand wat hier aan de hand is? Ik kan pas over een week bij de kaakchirurg terecht dus niemand houdt dit nu in de gaten!

Alvast superbedankt voor jullie adviezen.

vr grtjs Carmen