Wortelpunt behandeling

Author:
Marijn2
Posted:
ma, 11/26/2007 - 14:27
Beste mensen,

Ik heb sinds mijn 10e last van een van mijn onderkiezen (degene die toen al op waren) Er is toen ik 12 was ofzo een wortelkanaalbehandeling gedaan, vanwege een bobbel. Nu 7 jaar later heb ik net weer 2 wortelkanaalbehandelingen gehad voor dezelfde kies omdat het maar niet over wil gaan, de ontsteking zit nu ernstig verspreid in mijn onderkaak. Dus er is een afspraak gemaakt met een kaakchirurg voor een wortelpuntkanaalbehandeling (heb al consult gehad) maar die afspraak is pas 10 januari. Nu sinds vanmorgen toen ik er tegenaan zat te drukken voelde ik een tinteling als een verdoving die net begint in te werken, nu lijk ik gevoel in me wang/lip te verliezen. Voel het nog wel nu maar minder, lymf klieren zijn al 2 weken opgezet etc. Nu vroeg ik mij af, omdat de chirurg die de wortelpuntkanaalbehandeling zou doen zei dat ik mijn gevoel kon verliezen idd in mijn onderlip/wang etc. Of het geen betere optie zou zijn om die kies er uit te laten trekken. Ik loop namelijk al 9 jaar met deze kies rond (ben nu 19) en ik wil nu welleens van het gezijk af. Hierop zei de chirurg dat dat beter niet kon omdat de ontsteking niet meer in mijn kies zat? dat vond ik wle raar, want anders heb ik toch geen wortelpuntbehandeling nodig. tevens zei hij pas als de wortelpunt behandeling niet werkt kunnen we dat altijd nog doen. Ik heb geen flauw idee meer wat ik meot doen, ik wil ook niet de rest van mijn leven met een half verlamde kop lopen. Hebben jullie misschien tip of advies?? bedankt :)
Newtan

Beste Marijn

Ik denk zelf dat het goed is om de kaakchirurg zijn werk te laten doen.
Maar in het algemeen is de kans dat je daarmee van het probleem af bent, afhankelijk van de kwaliteit van de wortelkanaalbehandeling.
Wat de KC zegt: neem de kans, als het niet goed gaat, is de kies er in een mum van tijd uit. En dan kun je alsnog 1500 tot 2000 euro dokken voor een vervanging.

Opdit moment heb je waarschijnlijk een abces ofzo gehad, want er kwam spanning op je kaak. Dat veroorzaakte die tinteling en doofheid in je kin.
Maar dat is nu waarschijnlijk over.
Als je geen ziektes onder de leden hebt, zoals suikerziekte of schildklierafwijkingen, kan het niet veel kwaad.

hoe is het nou?
zo, 12/02/2007 - 00:20 Permalink
Marijn2

Ehm het is zo dat dat abces er ongeveer zo altijd zit, totdat ie zowat elke dag openlekt. Dan heb ik er idd geen last meer van, maar het is een heel groot abces wat me kaakbot en alles heeft aangevreten en nu overal in me kaak zit. Een simpel abces is het niet meer, dit had ik al op mijn 12e ofzo, maar toen werd er niet zo moeilijk over gedaan omdat het relatief klein was en me kies zogenaamd niet meer aanstak. Nu ging ik meer dan een jaar geleden naar de tandarts waar ik mijn 1e OPG zon hele kaak runtgenfoto heb gemaakt, toen ie op de pc stond barste iedereen (personeel) in lachen uit zo groot was het abces :smt013 . Toen ben ik weggelopen en heb ik ene andere tandarts genomen want je gaat toch niet om de problemen van een ander lachen? Toen kwam ik bij een andere tandarts, die verwees me door naar wortelkanaalbehandelingsspecialist, die na 2x wortelkanaalbehandeling weer naar de kaakchirurg. En idd heb ik mijn gevoel weer terug, ben nu wel ziek maar neem aan dat dat er niks mee te maken heeft.

En als ik die wortelpunt behandeling laat doen, zegt de chirurg dat ik kans loop dat mijn gevoel kwijt raak hier en daar, moet ik dat dan voor lief nemen? Of gewoon trekken met die handel?
zo, 12/02/2007 - 08:46 Permalink
VERKAIK

HOI ik heb zints vandaag ook tintelingen in mijn wang en ook het gevoel dat mijn wang is verdooft .
maar ik heb geen last van mijn tand of wel kies nu .
de tandarts had in december wel een foto gemaakt van mijn gebit en had wel iets gezien in 1 van mijn kiesen dat die waarschijnlijk binnen kort kon gaan opspelen .en dan waarschijnlijk ook een wortelpunt behandeling zou moeten gaan doen ..
nou mijn vraag .zijn dit nu de tekenen dat er iets loos is of niet .
wang voelt verdooft aan en tinteld nu ..
groetjes
vr, 01/11/2008 - 15:02 Permalink
Marijn2

Heb gister de wortelpunt behandeling gehad en ik heb mijn gevoel nog! :D de zenuw was verplaatst door het abces in loop der jaren heeft het toch nog iets goeds gedaan hehe(was wel pijnlijk maarja :P) . En ik wil jullie bedanken voor je advies!
vr, 01/11/2008 - 20:03 Permalink