Wijsheidstanden operatief verwijderen - alles in één keer?

Author:
Tesske
Posted:
ma, 02/05/2007 - 22:49
Toen ik me eerste wijsheidstand kreeg, had ik er wel een beetje pijn van, maar niet noemenswaardig, dus ik merkte wel snel dat er iets mis was toen mijn tweede (rechtsonder) uitkwam. De pijn die ik de laatste twee weken onderging, was niet meer normaal, en na mezelf es grondig te hebben onderzocht, leek me het handig es langs te gaan bij de tandarts.

Zij vertelde me wat ik dacht: Ontsteking én een wijsheidstand die serieus scheef aan het groeien is. Mijn linkeronder (diegene die al uit is) gaat mooi recht, en zo zou ook mijn linkerboven doen. Mijn rechterboven zou wss ook weer scheef gaan groeien. Sowieso moeten die twee rechtse der dus uit via operatie, waarvoor ze me doorverwees naar een kaakchirurg.

Nu zou ik liever ze alle vier laten verwijderen (je hebt ze toch voor nix nodig en de kans dat ze er later toch uit moeten, is te groot). Nu maakt me moeder me wel bang, dat ik weken niets zal kunnen eten en de koorts! Gah, gewoon niet doen kind...

Jah, ik weet het niet meer, hoor overal hoe ze ze alle vier in eens hebben laten verwijderen, komt me moeder me ff vertellen dat ze het zeker niet zou doen.

Me vraag is dus, alle vier in eens, of toch niet? Hoe groot is de kans op zulke zware ongemakken dat ik gewoon niets meer zou kunnen kauwen?
Anoya

Ik mocht ze van mijn tandarts niet eens allevier tegelijk laten verwijderen, omdat als je beide kanten verdoofd je je tong niet meer voelt en je het gevoel hebt dat je stikt (en volgens mij ook kán stikken).

Ik heb zelf nog nooit gehoord dat iemand ze er alle vier tegelijk uit liet halen. Het lijkt me ook helemaal niet handig met eten. Ik ben twee keer geweest, één keer voor de linkerhelft, één keer voor de rechterhelft. Elke keer kun je dan met de andere kant eten, dat vond ik wel handig. Het lijkt me onpraktisch en pijnlijk als je met vier gaten moet eten.

Koorts? Van de ontsteking dan zeker? Ik heb geen koorts gehad nadat mijn verstandskiezen verwijdert zijn.

Ik zou maar gewoon afwachten wat de kaakchirurg zegt!
ma, 02/05/2007 - 23:30 Permalink
lindadegraaf

Ey,
Tsjah wel of niet alle vier is een lastige vraag.
Ik had bij veel kaakchirurgen geinformeerd en bij de ene mocht het wel(alle vier) en de ander zegt max. 2.
Ik had ze alle 4 tegelijk laten doen.. Wat idd een beetje onhandig eet, maar wel maar 1x pijn :D
di, 02/06/2007 - 10:59 Permalink