wie kan mij helpen? weet niet meer wat ik moet doen:(

Author:
wilma E
Posted:
wo, 02/09/2011 - 11:39
hallo...

ik heb vorige week donderdag (3 febr) onder algehele narcose al m'n tanden en kiezen laten trekken.
toen ik wakker werd was ik helemaal gelukkig, niks geen pijn, nergens geen last van. de kaakchirurg vertelde
mij dat ze mijn ondergebit niet in hadden kunnen doen omdat het niet paste, en boven zou het ook knellen meende hij, maar het zat er wel in. het boeide me op dat moment niet, ik voelde niks, boven zat erin, en ik zou de dag erna naar de tandarts gaan om het gebit onderin ook te laten plaatsen.
de dag erna voelde ik dus nog steeds geen pijn! als dat zo door zou gaan zou ik echt niks te klagen hebben:) de tandarts plaatste m'n ondergebit en trots als een pauw ging ik met een big smile naar huis :D savonds begon het iets te irriteren, onder zat wat los, maar ik wist dat dat moeilijk passend temaken was, dus maakte me niet druk.. en wie mooi wil zijn moet pijn lijden toch? mijn tandarts had me gezegt dat ik zondags míjn bovengebit er zelf uithalen kon om te spoelen, dus ik voorzag geen problemen.
zaterdags ging het meer irriteren, m'n gezicht werd wat dikker, maar het zou er wel bijhoren dacht ik!
zondagmorgen stond ik op.. m'n gezicht totaal opgezwollen, geen gevoel in neus.. kaak en tong, die ook opgezwollen was!
toen heb ik de eerste hulp van het ziekenhuis gebeld, de kaakchirurg zei me dat ik het gebit er meteen uithalen moest, en als het niet zou lukken ik dan daarheen zou moeten komen, dan zou hij het doen. ik heb het gebit eruit gehaald, en direct voelde ik dat het beter ging, heb gekoeld, met zoutwater gespoeld, en het gebit eruit gelaten tot maandagmiddag, heb smorgens de tandarts weer gebeld en kon er smiddags heen. daar waar mijn snijtanden zaten heb ik grote witte blaren, hij meende dat het niks bijzonders was.. wel heel vervelend natuurlijk maar het hoorde er wel bij. heeft van de protheses wat afgeslepen en het gebit weer ingedaan, en wéér ging ik trots en met een big smile naar huis! :D onder zat los, hij zei dat ik dat probleem zou houden, dat het moeilijk was om onder vast te zetten, en om te kleven moest het eerst goed geheeld zijn natuurlijk en de hechtingen eruit. hij vertelde me wel dat ik het gebit er alleen snachts uit moest halen, dus niet tussendoor spoelen, en het zolang mogelijk in moest laten zitten.. gisteravond klopte me het gebit er zowat uit.. het deed zo'n pijn dat ik om 20.20 het gebit eruit gehaald heb. vanmorgen moest ik eerst ibuprofen nemen om het weer in te kunnen doen, smorgens zijn de blaren wat minder, savonds als ik het eruit haal zijn ze weer heel erg groot.. zo kunnen ze toch niet helen??? onder heb ik ook drukplekken. ik klaag niet! ben helemaal gelukkig met m'n nieuwe happers!:) maar heb sinds een week niet gegeten.. ben zo gammel als wat van alle vloeibare drankjes, en heb 3 kleine kindjes waarvoor ik alleen moet zorgen. vanmiddag moet ik er weer heen om het bij te laten slijpen. pijn van de operatie heb ik niet gehad, het is alleen de blaren en drukplekken wat ik voel.. kan niet fatsoenlijk functioneren thuis.. kan ik niet beter het gebit uitlaten zodat het wat sneller heelt? of heeft de tandarts toch gelijk en moet ik het inlaten??? wil zo graag zolangzaam weer beginnen met kauwen, maar dat gaat dus ook niet vanwege die drukplekken:(

alvast bedankt voor jullie antwoord!! groetjes wilma
Jooph

Onzin, "wie mooi wilt zijn, moet pijn lijden"
Ik snap niet wie dat verzonnen heeft, het is zo vreselijk om zoiets te zeggen.
Moeten wij, mensen met problemen met tanden, per se pijn lijden om mooi te zijn? Tanden hebben is niet "mooi zijn", is iets wat heel gewoon is, en je maakt het alleen nog maar erger door te zeggen dat je pijn MOET lijden. Ik word woest als iemand dat tegen mij zegt.
vr, 02/11/2011 - 08:41 Permalink
wilma E

dank jullie voor jullie antwoord..:)

ik ben wel van mening dat je de ingreep niet moet onderschatten, en ben heel blij met m'n nieuwe happertjes:) dat het pijn doet is logisch, heb wel een hele mond vol met wondjes, hoewel ik absoluut geen wondpijn heb, ben deze week elke tweede dag naar de tandarts geweest om het bij te laten slijpen, savonds kan ik het niet inhebben, dan heb ik een snijdend gevoel door m'n hele hoofd, zodra ik het uit doe is ook meteen de pijn weg.
mijn tandarts vertelde me net dat ik nog rustig met de ibruprofen door kon gaan, en dat het er heel goed uitzag, heeft me mijn bovengebitje weer bijgeslepen.. en zo hoop ik maar dat ik het weekend doorkom! natuurlijk verwachtte ik niet dat ik er zonder iets pijn vanaf zou komen, en heb een kennis die het deze week heeft laten doen. hij gaat naar een tandtechnicus, en die heeft weer hele andere "regeltjes" hij heeft meteen vanaf dag 1 snachts het gebit uit mogen doen, en meent dat het gebit zo goed moet zitten dat het niks geen pijn mag of moet doen. mijn tandarts daarin tegen zegt dat het normaal is dat sommigen iets langer pijnstillers moeten slikken, juist alleen vanwege het gebit, en niet vanwege wondpijn, en doet dan behalve het bijslijpen ook verder niets nog totdat de hechtingen eruit zijn en het een beetje geheelt is.. en zo vertrouwen we allemaal op iemand omdat we denken dat die persoon er wel verstand van zal hebben;) zo ik dus ook op m'n tandarts.. sommigen hebben nou eenmaal wat meer tijd nodig dan anderen, ik zie aan mijn gebit dat ik ook een scheve kaak heb, maar ook dat het elke dag weer een beetje mooier gaat zitten:) dus ik wacht nog ff rustig af.. bekijk het per dag.. en als het niet anders kan dan bezoek ik m'n tandarts weer:)
vr, 02/11/2011 - 11:03 Permalink
vV

er is een wereld van verschil tussen personen hoe zoiets verloopt. Ik ga bij de voorbesprekingen altijd uit van het ergste scenario, weet men waar men aan begint. En het is geen kwestie van moeten als in : ik wil dat, maat moeten als in ""is niet of nauwelijks vermijdbaar"" En dan kan Jooph daar woest van worden, maar tja...anger management misschien iets? Bij bepaalde zaken heb je toch wel wat realiteitszin nodig om ermee om te kunnen gaan (zonder woest te worden) en daar is dit er 1 van.
vr, 02/11/2011 - 13:05 Permalink
kayaenwodka

Hoi Wilma,

Ik ben ook zo begonnen 5 JAAR GELEDEN.

Ik ben het er wel mee eens, probeer het wel in te houden. Hoe vaker je hem uit doe hoe slechter het wordt om weer in te doen.
Mijn gebit ( boven) is wel 5 keer aangepast en 2 keer helemaal vernieuwd. Ik kon hem op een geven ogenblik niet meer in doen zonder plak.
Om een lang verhaal kort te maken. Ga voor de implantaten als je nu al met deze problemen begin. Ik heb 5 jaar gewacht en nu ben ik (gisteren) 6 implantaten rijker in de bovenkaak. Kijk naar implantaten dat is mijn verhaal.

Met het onder gebit is het precies het zelfde gebeurt. Daar worden over 3 maanden 4 implantaten geplaats. Ik ben wel een jaar bezig maar daar hoop ik dan wel veel eet plezier mee te hebben. Doordat ze mij 5 jaar hebben laten tobbe, moest er wel kaakbot geplaatst worden.
Tot nu toe geen spijt.

laat je niet weg cijferen bij die tandarts het is jouw mond.

succes Monique
vr, 02/11/2011 - 13:33 Permalink
wilma E

hey monique:)

heb toevallig vanmorgen jou verhaal gelezen!!:)
mijn tandarts begon idd deze week over dat ik waarschijnlijk onder inplantaten zou krijgen over een tijdje, maar dat zal nog wel ff duren;)
vanmorgen heeft hij me weer wat bijgeslepen, en ik moet zeggen, toy toy toy.. het gaat weer een stuk beter!:) ben gewoon een zeer aktief persoontje van "nog" geen 42:) en wil eigenlijk gewoon m'n dingetjes blijven doen, tja.. en dan word ik ongeduldig he, als het niet meteen zo gaat als dat ik wil:)
maar ben helemaal gelukkig met m'n happertjes hoor! en ik krijg ze er nou gemakkelijk in en uit, nou helemaal weer nou de drukplekken zijn weggewerkt:)

groetjes wilma
vr, 02/11/2011 - 13:42 Permalink
kayaenwodka

dat is goed nieuws wilma,
Ik ben 45 jaar en ben begonnen met trekken toen ik 38 jaar was. Pas wel op. Ik had ook steeds hoop, dan ging het weer een tijd goed.

1 ding wacht niet te lang inverband met het slinken van je kaakbot.

veel sterkte Monique

ps ik heb toen cz het niet wilde vergoeden de schillen zorg commisie ingeschakeld. Hun hebben hun zover gekregen dat ik op bezoek mocht komen op het hoofdkantoor. Toen ik daar was en hun mijn zagen mij kreeg ik wel een vergoeding.
vr, 02/11/2011 - 19:28 Permalink