wie kan me kostprijs zeggen voor inplantaten

Author:
rikkie
Posted:
za, 09/15/2007 - 10:42
ik heb geen tanden of gebid van boven - 25j. geleden laten maken - maar nooit in gehad - lag aan mij volgens mijn tandarts - ik heb dus 25j zonder tanden van boven gelopen - weggegooit geld om een nieuw te kopen - om vervolgens weer in de kast te leggen - de ondertanden bestaan meer uit geel vulsel en is gewoon schandelijk om mijn mond open te doen - = eigen schuld roken - koffie drinken
daar is eigelijk niets fatsoenlijk meer van te maken -
ik heb eigelijk gans mijn leven mijn mond gehouden - omdat ik complexen had om te praten ..

nu op mijn oude dag 48j. wil ik er echt wel iets aan doen ...
ik wil mijn onderste tanden laten trekken - en welke mogelijkheden heb ik dan als tandloze
ik overweeg inplantaten - omdat ik vermoed at ik niet gemaakt ben om een protese in te kunnen houden -
maar de prijs voor inplantaten is eigelijk niet haalbaar voor mij
ik heb gedacht om dan enkele tanden achteraan weg te laten - voor de kostprijs te laten minderen

kan iemand mij bij benadering zeggen welke prijs ik mag verwachten all in

Rikkie
Spiegeltje

U vraagt wat een implantaat kost maar stelt ook dat de kosten voor u niet haalbaar zijn. :roll: :D

U gaat er vanuit dat er van de tanden in de onderkaak niets meer te maken valt. Is dat wel zo? Als de wortels nog goed zijn is vaak nog veel mogelijk. Hoeven ook niet altijd dure kronen en bruggen te zijn. Laat u adviseren door de tandarts.

Er echter vanuit gaande dat u tandenloos bent/wordt kan er nog worden gedacht aan andere oplossingen. Oplossingen met implantaten, zoals bijvoorbeeld "all on 4", zijn echter altijd kostbaar. Bij een dure praktijk (CDC te Best) betaalt u daarvoor ongeveer 7500 euro per kaak (kan wellicht goedkoper, maar nu heeft u een globale indicatie). Dit is een zeer solide, alleen door de tandarts te verwijderen, constructie.

Misschien is een klikprothese meer iets voor u omdat deze grotendeels vergoed kan worden uit de basisverzekering. Dit is een 'kunstgebit dat op - meestal twee - implantaten wordt vastgeklikt (soort drukknopen) en weer gemakkelijk zelf kan worden uitgenomen.

Voor alle oplossingen met implantaten geldt dat eerst wordt onderzocht of deze wel geplaatst kunnen worden. Dat is zeker niet altijd het geval. Dan rest alleen het gewone kunstgebit.
zo, 09/16/2007 - 00:11 Permalink
JW Vaartjes

Een prothese in de onderkaak is minder comfortabel dan een prothese in de bovenkaak en geeft ook vaker klachten. In de basisverzekering is dan ook opgenomen dat in het geval van een ernstig geslonken tandeloze (!) onderkaak implantaten vergoed worden. Er geldt wel een eigen bijdrage van 180 euro als er een klikprothese in de onderkaak i.c.m. een nieuwe prothese in de bovenkaak gemaakt wordt.

Allereerst zou u moeten laten onderzoeken wat de staat is van uw ondertanden en of u hiermee ook op een voor de bovenkaak gezonde wijze kunt kauwen en bijten. Indien blijkt dat dit niet zo is, kunnen inderdaad deze gebitselementen beter verwijderd worden. U heeft dan een 'tandeloze' kaak en zou mogelijk op vergoeding van een klikprothese kunnen rekenen. Het is echter wel zo dat zorgverzekeraars steeds strenger de regel 'ernstig geslonken kaak' hanteren en gezien het feit dat dit waarschijnlijk vlak na verlies van de tanden nog niet zo is, kan deze aanvraag onzeker worden genoemd.

Indien u zelf een klikprothese (drukknoppen) op implantaten zou moeten betalen dan moet u rekenen op een bedrag van rond de 2200 euro. Eventueel zou een paar honderd euro wel vergoed worden omdat een volledige prothese in de bovenkaak onder de basisverzekering valt.
zo, 09/16/2007 - 15:28 Permalink
vV

gezien de problemen met de VP boven is wellicht implantatie boven ook een optie. Bij goede indicatie kan dit soms ook gemachtigd worden en dus vergoed vanuit de basisverzekering.

Tijd dus voor een uitgebreid consult bij een implantoloog of wellicht een centrum bijzondere tandheelkunde, die krijgen vaker dit soort werk, zeker gezien de problemen boven

succes.
do, 09/20/2007 - 09:48 Permalink