Wie kan me kaakchirurgh adviseren die.....

Author:
Monique_9
Posted:
do, 04/08/2010 - 11:27
Hallo
Ik heb dermate ernstige paradontitus dat ik er uiteindelijk voor heb besloten om alles er maar uit te laten trekken.
Heb in maart bij paradontoloog onderzoeken gehad.
Prognose is dubieus als ik in behandeling zou gaan. daarnaast kan ik het niet betalen.
Gister bij mijn tandarts verwijskaart voor kaakchirurgh gehaald.
Hij begreep mijn keuze maar maakte me erop attent dat niet iedere kaakchirurgh alles zou willen trekken.
Gister afspraak geprobert te maken, wachttijd: 2 maanden voor een consult.
Begrijp dat het dus mogelijk is dat de kaakchirurgh het dan vervolgens niet zou willen doen en dan moet ik weer een afspraak met een ander maken.
Mijn vraag is nu of iemand mij een naam van een kaakchirurgh kan doorgeven die op verzoek van de cliënt wel alles eruit wil laten halen.
Mijn voorkeur gaat uit naar het Antonius ziekenhuis in Nieuwegein
of het Diac in Utrecht.
Hoop op reaktie
groetjes Monique
alpifresh

Je mag ook niet verwachten dat iemand iets moet doen wat hem ernstig tegen de borst stuit.
Maar ik begrijp echt wel dat je geen zin hebt een hele rits artsen langs te gaan totdat je iemand gevonden hebt, die wel alles wil trekken!

Misschien kan je verzekering aan wachtlijstbemiddeling doen? Zodat je in ieder geval sneller voor een eerste consult ergens terecht kan?
Er bestaat ook een site over wachtlijsten bij ziekenhuizen. Daar zul je vast ook wel informatie over de afdeling kaakchirurgie kunnen vinden.

Als je ergens op kortere termijn terecht kunt, zou je vooraf een mailtje kunnen sturen met wat je bedoeling is. Sommige kaakchirurgen zetten dan gelijk al de hakken in het zand (patiënten hebben niks te willen), dan mogen zij ook zelf een afspraak weigeren.
Sommige kaakchirurgen worden dan al wat soepeler (willen de patiënt niet allerlei artsen laten aflopen), begrijpen waar je voor komt en willen makkelijker meewerken.
do, 04/08/2010 - 11:49 Permalink
Spiegeltje

Mijn vraag is nu of iemand mij een naam van een kaakchirurgh kan doorgeven die op verzoek van de cliënt wel alles eruit wil laten halen
Zo gaat men denkl ik niet te werk. De kaakchirurg zal altijd ook zijn eigen oordeel mee laten wegen en een grens trekken. Dus ook al krijg je van deze of gene een naam, dan nog blijft het afwachten wat de kaakchirurg zelf er van vindt. De ene zal wel 'soepeler' zijn dan de andere, dat is nu eenmaal zo. Misschie dat je dan toch nog wel wat aan een tip hebt. Twee maanden is (helaas) geen extreme wachttijd maar je kunt natuurlijk ook proberen andere kaakchirurgen proberen te bellen, soms kun je dan eerder terecht.
do, 04/08/2010 - 11:54 Permalink
vV

als de tandarts duidelijk is geweest in de verwijzing, mn over verstrekte info en dat het een goed doordachte beslissing is zal het verder geen probleem zijn.
Verder stuur ik meestal gewoon gericht door naar een specifieke afdeling kaakchirurgie en soms zelfs een specifieke kaakchirurg als daar een of andere aanleiding toe is. ik begrijp dat uw tandarts u eigenlijk het verder allemaal zelf laat uitzoeken? beetje vreemd wel...
do, 04/08/2010 - 13:02 Permalink
Monique_9

als de tandarts duidelijk is geweest in de verwijzing, mn over verstrekte info en dat het een goed doordachte beslissing is zal het verder geen probleem zijn.
Verder stuur ik meestal gewoon gericht door naar een specifieke afdeling kaakchirurgie en soms zelfs een specifieke kaakchirurg als daar een of andere aanleiding toe is. ik begrijp dat uw tandarts u eigenlijk het verder allemaal zelf laat uitzoeken? beetje vreemd wel...


Wat ontzettend aardig al die meelevende reakties.
Natuurlijk begrijp ik het standpunt van elke tandarts of kaakchirurgh.
Wil alleen voorkomen om steeds weer verder te zoeken.
Blijft inderdaad afhankelijk van mijn gebit.
Heb me ook aangemeld voor wachtlijstbemiddeling.
Inderdaad is 2 mnd geen lange wachttijd maar je moet eerst voor een consult vervolgens eventueel alles erui en de zomervakantie staat dan voor de deur.
Mijn tandarts kon niks doen. alleen bij spoedgevallen (bv onsteking met opgezette wang)
Maar bedankt allemaal voor het reageren.
Laat me op de wachtlijst zetten :smt006
do, 04/08/2010 - 14:24 Permalink
Monique_9

Prof Koole in het UMC Utrecht is een hele goede, al is het niet zijn specialisme en heeft hij ook een enorme wachttijd. Om eerlijk te zijn heb ik wat minder goede ervaringen met een kaakchirurg in het Diak Utrecht ook al betrof dat een complexere behandeling dan extractie.

Succes!


Hallo Larsing
Dank je voor je reaktie. Hetblijft lastig: gister had ik het Antonius gebeld én het Diak > kon pas eind juni terecht. Vandaag weer gebeld. Nu kan ik begin mei. Heb me in beide ziekenhuizen laten inschrijven. als de één het niet wil doen, dan de ander, dacht ik.
al blijft het heel rigoreus.
Vond dat ik door het diak in Utrecht overigens heel netjes en zorgvuldig te woord werd gestaan.
Het blijft natuurlijk ook een persoonlijke voorkeur.
Het blijft een lastig iets.
Fijn dat je uiteindelijk in het UMC een goede hebt getroffen.
groetjes Monique
do, 04/08/2010 - 21:11 Permalink