wie heeft ervaring omtrent osteotomie van de onder kaak

Author:
Bianca Hogenkamp
Posted:
wo, 01/31/2007 - 13:03
Hier voor had ik al een onderwerp aan gekaart en daarop kreeg ik antwoord van tandarts frank, het was handig om even een nieuw onderwerp te starten om dat mensen met deze klachten deze naam gebruiken osteotomie wat mij totaal niks zei.
Begin april word ik geopeerd aan mijn linker kaak, omdat na jaren lang knappen en fysio niks heeft geholpen, nu gaan ze de linker kaak door zagen zo dat het kraak been meer ruimte krijgt, hierna worden de kaken en tanden voor zes weken vast op elkaar gezet.
Nu ben ik benieuwd of der ook mensen zijn die dit ook hebben mee gemaakt of iets soort gelijks.
Want heb voor de rest geen idee wat me te wachten staat na de operatie en zou graag informatie van andere mensen horen of tips.
Want heb je veel pijn na de operatie?
Hoe ga je eten als je tanden opelkaar zit?
Heeft het ook geholpen bij andere mensen?

ik hoop dat ik want advies of antwoorden krijg want ben erg benieuwd

groetjes bianca
Lauren*

Hey,

ik heb zelf met Kerstmis 2006 een osteotomie van de boven-en onderkaak laten uitvoeren, ik had een end-to-end beet en mijn onderkaak moest naar achter en bovenkaak naar voor.
Het klopt wel dat je uiterlijk nogal verandert, nochtans viel dit goed mee en was het enkel in positieve zin.
Na de operatie heb ik niet echt afgezien wat eten betrof. Veel ijsjes gegeten en dan vergeet je de rest!
Mijn kaken functioneren nu perfect en ik ben meer dan tevreden!

Groeten

Nog even dit: ik doe dit jaar mijn eindwerk over orthodontie en een onderdeel daarvan is kaakchirurgie, in het bijzonder osteotomie, als iemand mij hierover info zou kunnen bezorgen, zou dit zeer welkom zijn (foto's, sites, boeken, e.d.).
zo, 03/11/2007 - 17:53 Permalink
Mignon

Beste Bianca,

Ik weet niet waar je geopereed gaat worden, maar laat je van tevoren goed informeren. Toevallig heb ik als tandheelkundestudent net stage gelopen op de afdeling kaakchirurgie van het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Daar heb ik ook enkele osteotomieen gezien. De resultaten waren zeer fraai, maar het is een behoorlijke ingreep. Hieronder staat de link van de patientenfolder die ze in het Radboud meegeven. Voor meer informatie kun je natuurlijk ook altijd terecht bij je behandelend arts.

http://www.umcn.nl/extern/patfol/NSC0210-Osteoto-47-i-3375.pdf

Veel succes, Mignon
wo, 03/14/2007 - 17:25 Permalink