Welke pijnbestrijding na apex behandeling

Author:
attie
Posted:
za, 06/16/2007 - 17:25
Donderdag heb ik een apex resectie gehad. Gisteren was de pijn nog vol te houden, mijn kaak was wel erg dik en blauw. Sinds vannacht heb ik ontzettend veel pijn. In het ziekenhuis werd me gezegd bij pijn evt. een paracetamol te nemen, maar dit helpt niks. Vanwege maagklachten mag ik geen SSRI's gebruiken. Mijn vraag is of het normaal is om na deze behandeling zoveel pijn te hebben en of er een andere manier van pijnbestrijding mogelijk is. Ik spoel meerdere keren per dag met zoutwater. Is het ook mogelijk om met afgekoelde kamillethee te spoelen? Misschien verzacht dit de pijn iets? Ik hoop dat iemand mij kan adviseren!
attie

Ik was nog vergeten te vragen of het zin heeft om nog te koelen met een ice pack. Dat heb ik na de ingreep gedaan, maar ik weet niet of dit op dit moment de pijn verminderd of juist verergerd.
za, 06/16/2007 - 18:55 Permalink
Spiegeltje

Napijn is normaal bij een apexresectie maar die moet wel geleidelijk minder worden. Als de pijn niet is te harden en pijnstillers niet voloende werken zou ik toch de kaakchirurg bellen omdat er dan meer aan de hand is.

uit eigen ervaring heb ik ook eens flinke pijn gehad enige dagen na een apexresectie. Vergelijkbaar met een acute wortelpuntontsteking die de aanleiding was voor de apex resectie. Toen kon ik dezelfde dag nog langskomen bij de kaakchirurg. Die gaf mij toen een injectie direct in de wond. Hij zei niet met wat maar volgens mij was het aan de smaak te herkennen waterstofperoxide? Het was toen wel snel gedaan met de pijn en nooit meer last gehad van die kies. Die injectie voel je wel even, maar dat duurt maar kort. Kan een tandarts(student) hier iets meer over zeggen, bijvoorbeeld of dat klopt van die waterstofperoxide injecteren in een gehechte wond? Lijkt me namelijk raar, misschien zit ik er ook naast.

Koelen met icepack doe je vooral voor de zwelling. Ik denk dat het nu niet meer zoveel nut heeft. Kwaad kan het ook niet
za, 06/16/2007 - 22:26 Permalink